ielham..ielham….

pagi ni tadi,abang baby ielham bangun kejutkan mummy lagi, nak milk, nak milk…pukul 5.30am nasib baik dia tak tangis tapi mummy bangun pas bg his milk untuk ke toilet dia cry pulak hadoiii biarkan ajelah suke gitu..pastu tidor balik sampai tak bangun ke sudah solat subuh teruk betul……

bangun 7.45am terus gegas2 kemas dapor dah tu buat bfast daddy, nasik goreng kampung ngan daging burger pastu ada wat sosej roll..mummy makan dunkin donut lebih semalam….ada 2 tapi pelik nape donut tu dah tak gebu cam selalu……hmmm pastu mandi ielham, layan2 daddy terus pi mandi…

masuk bilik semula nak pakai baju , tengok ielham tengah bergayut ngan daddy nak dido konon nampak mummy terus senggeh2 buat lawak, daddy kata nak pi gunting rambut bawak ielham sekali ok lah terus siap mintak2 ielham nak lah gunting sekali…harap sanggat…..

sampai kedai tu alaamakkkk ramai orang duduk kat sit menunggu pas tu ada babby botak dtg dok sebelah yang si ielham buat dek je pastu buat2 macam dah besar nak salam babby tu, baby tu plak asyik gelak je baik tul budak tu…..daddy tengah gunting ielham asyik panggil daddy….didiiy…..ntah hape2 sampai puas dan senak perut mummy dukung dia….last2 daddy sudah gunting terus amik dia pangku bila mamak tu amik mesin rambut terus dia melalak bagai nak rak yaAllah Yatuhan sabar jelah……nengis yang tak pernah didengari ni…pandai betul dia autar……last last rambut dia jadik lah macam rambut askar…..lawak betui sampai rumah terus orang gelak kan dia shaolin scoker….pasni kena prepare beli mesin rambut tu sendiri….lantaklah nak melawa macamana lagi dah tak boleh…..nasib badan lahhhhhhhh….mummy y ang geram dah tu lupa plak beli air mineral kat seven elevent susahlah nak telan air tak cantek hujan2 ni mula lah air paip jadi cam kotorr…hmmmmmm niat hati nak bersihkan kereta td sbb ada rambut jap gi tengoklah lagipu tangah panas rembang ni kang tak pasal haus gitu, dah lah air mineral out dah kat umah….jap lagi pas adik siap mekup myv dia haku pulak nak kemas mahindra tu….huhhh bila lah kete kecil nak balikni asyik naik kete gajah tu jek…boring!!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s