titik……titik perkiraan…bermula

abang babby sayang dah botak siket ni rasa macam lain jek, dah tak hensem cam dulu…alaahai syian tul anak mummy tu abang babby sayang ngan mummy kena marah ngan daddy pagi td , alah daddy tu sket pun nak marah…..abang baby sayang hari ni bangun awal benar kol 5.oo am dah kejutkan mummy pastu kita orang dok lepak kat atas katil sambil tunggu jam daddy bunyik……..mummy dok belek2 tangan abang babby nape lah titik tu takmo elok, geram tul tapi pagi ni dah pecah tak tau sama ada abang babby garu ataupun dia pecah sendiri…..dah daddy bangun dia mandi pastu mummy buat milo tuk dia, hmmm sempat jugak daddy makan roti+kaya+butter yang mummy buat sekeping pastu kebetulan angah ada buatkan nasik goreng kampung dia apalagilah..terus suh mummy amik piring….

siap makan daddy keluar abang babby yang tengah main rabbit cecepat kejar daddy sambil pangil dyyyy…diddyyyyy….pastu siap kembang tangan nak suh daddy dukung dia….hmmm abang baby abang baby…dah siap tata daddy kami masuk umah pastu tata kakak syahirah nak pisekolah pulak…..tattatataaa….

abang baby mandi awal macam nak pergi sekolah hari ni, dah siap mandi pakai baju pastu baca buku dah tu mummy nampak mata dia stim nak tido hahahahhaa, mummy buat milk lagi tp kali ni 5oz je cukup untuk lena kan dia….dah tido mummy kemas almari abang babby dan keluar nak bersihkan tingkap bilik yang macam tingkap kapal karam…sabar jelah tingkap penuh habuk ngan sarang labah2 dari luar…

hmmmm siap buat kerja pembersihan mummy siap nak mandi ajak wawa gi pasar, mummy pun nak settle kereta dady ngan bank in kan syiling CC, bosan betul mummy bila kakak2 teller bank yang poyos sakit hati mummy bila deorang sesama deorang cakap pasal bank inkan syiling….alah malas buat kerja cakap jelah pasni mummy nak gi BSN pulak atau tabung haji bank in kan syiling situ hisssssssss gerammmmmmmmmm….

penat tul hari ni ngan abang babby asyik nak berlepas je sepanjang kat bank ngan pasar syian wawa penat pegang abang babby pasni biar mummy kuar sorang2 tinggal dia kat umah…heheheheh yang mummy plak sibuk nak beli baju pagi td daddy bagi duit suh beli baju mengandung, uhhh tak minatlah ada lagi rm50 sebab td dah beli 2helai baju 1 tshirt 1 lagi baju mexci…nanti nak carik baju lagik 2 helai kalau mencukupi duit tu lagipun mummy this week akan sibuk nak hantar abang baby kat GH seremban sb appoitment opperation dia…sungguh pedih hati mummy abang babby sayang kena kuat….abang babby kena kuat dan tabah….ok banag babby mummy love you….dadddy work arini lum balik lagi skrang mungkin petang sbb dia kata pengarah baru dia nak datang….hmm mintak2 daddy jangan lupa GL untuk abang babby……

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s