entah ape ntah???

alhamdulillah semalam balik umah hari ni baru sempat nak menulis blog nih…3hari kat kampung, ok ok jelah….yelah kampung katekan tak ada apa2 tapi seronok bangat….first anak aku abang baby syok kena layan dek ramai budak2 kat umah tu, scond, haku masak masak masak untuk adik aku yg sakit tu, 3rd dapat atok nengok cucu kesayangan dia melasak sesanggat tu…

huhuhuhu nak ceritakan jumaat tu sedeh sgt ngan hubby bukan dia nak tegor aku bukan dia nak dengar cakap aku tak de pun sampai esoknya aku masih sedih bangun lambat, was was jadi ke tidak ke kpj, nak ke taknak, last2 aku siap kan ielham jugak dah siap dia dok leka ngan pc dia aku tanya dia takmo jawab mase tu dah pk dah nih, aku bawak anak balik naik bas kang….klu takmo antar aku sudah……tetenggok dia bangun mandi aku memang sengaja tak buat bfast yelah sapa nak tengokkan anak aku tu?? tu pun sume kerja aku buat tp tak sempat habiskan baju dlm mesin basuh tu so letih lah….kat lam keta pun still tak de tegor2 nih, nyampah betul haku, pperut plak lapa nasib baik benti kat kedai aku turun ngan abang baby beli roti, air tetiba hubby dtg bayar aku amik dia punya kacang skli…lam kete suapkan ielham roti….pastu dia milk milk pastu tido aku seyap je lam kete malas nak ckp banyak…sampai kpj aku dukung anak sendiri, boyot2 pun dukung anak jugak sedangkan dia lenggang kangkung je tak mo sudah aku dah biasa susah…..ye lah hidup bergantung ngan orang lain, tak pe lah redha je ketentuan Allah semoga hidup aku nanti berubah menjadi lebih baik, ni pun aku bersyukur walau hidup skrg tak mengecapi impian yang sering aku impian….

nanti sambung ekkk snbbb macam tak larat dah nak dok kat sini tapi still kena jaga sbb aku kan ke kerja kat sini kang payah aku ngan anak nak makan….kekekekkek

now sambung lagi….huwaaaaaaaa mlm td pas solat kua macam something lendir aku buka lampu tengok takut2 ada darah kang tak pepasal ape2 so aku cek semula ehhh tak ade pape pulak, smlm jugak dah checkup kat rembau doc advice makan pill iron tu 2 kali…makkkkk aiii pedaih hati makan bebanyak ubat2 nih……berat kurang hanya naik 6kg sepanjang pregnen aku ada 7 minggu lagi nih nak tambah darah sbb takut nanti kena tumpah darah lepas beranak tu…huuuuuuuuuuuuu tak nakkkk lah camtu!!!

semalam macam malang gak lah sb bila nak masuk pintu kete wira angah tetiba tempat pembuka pintu tu patah, adussssssss aku terus call hubby, meleleh gaklah sbb cuak kan bukan kete haku, kalau keta haku ke hubby ke tak heran sangat, merata-rata carik tempat acessory jual door tu gi kat rembau, chembong suma tak da, last jumpa kat area kedai perabot tu dah pasang lama benar plak, ada je yg tak betul pastu haku gi spray kaler ikot kaler tu total lost semalam rm63.00 plus plak aku tuang minyak dia rm20….jadi sume rm83.00…………….huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa menciiiiiiiiii….. habiss duit simpan haku.

in the morning aku bangun sbb abang baby cryyy………….. me milk me milk……….. katenya haus sangat kot, pas buat milk aku  solat subuh dah tu abang baby takmo dido lagi dah so dia main2 kat bawah aku ada cann tido ngan daddy dia dah lama tak tido daddy….hehheheh dia jeles kejap naik menyempit tetengah….daddy peyuk mummy je…syian abang babby last2 dapat masuk celah tiak daddy dia cecepat peluk daddy dia…mummy dah ketepi jadinya…huhuhu dah 7.30 aku bangun kjut daddy sbb nak anta mahindra ke car wash …siap amik suma barang lam kete ada pulak poster benci daddh dady nak tampal kat CC….hmmmm pepetang kang carik tempat gantung frame kat dinding…hmmm dah sampai car wash ada kete lak so tak dapat nak masuk sb mahindra tinggi last2 hubby kata carik tampat lain, memula ke chembong tp takada pekerja, then ke pedas tutup plak sbb cuti aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa terus gi makan kat mamak rembau daddy makan sik lemak, mummy ngan abang baby makan roti canai, 2 keping tak abis…..pun abang baby asyik nak lepas…geram tul huhuu…

gambar banyak tp x sempat nak upload sbb daddy tak bawak kebel lagik nanti2 aku upload lerrr…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s