ooooooooooooo ielhamku…

heeheheheh pasal tak tau nak buat title ape nih saja buat ielhamku, sbb ielhamku dah tido sekarang, mummy sorang2 kat CC selalu abang baby ada sekali waktu ni, esok mase pantang sapa nak jaga CC nih yek, hubby work…siang aku ingat nak mintak si umar jaga, umar pun ada skrang nih, takpe start 1march aku upah dia lah……income so far alhamdulillah ok lah setakat ni walaupun tak banyak macam session cuti sekolah…..mak kata tak adalah nak upah banyak2 setakat jaga siang hari je, malam hubby ku ada kan….dah 2 hari cuti2 nih, daddy pun ada dok kat umah tp hubby tak banyak buat outdoor aktiviti, tengoklah kete control yang dia gila2 sanggat tu pun dah tak main dah 3hari je tahan entahlah abang…abang….

hubby semalam sbb makan banyak daging gulailah, daging hailamlah, daging masak dalcalah td petang dapat sakit kepala risau sungguh aku, diajak ke klinik takmo, apalah daddy nih, takutlah, badan sekarang asyik naik jek…mendadakbila nak berubah entah risaulah…haaaaaa asyik risau, takut…risau je mummy nih kerjanya, yelah apa lagi aku nak harapa kalau dia dah tak kuat nak buat itu ini, tolong2 jaga anak, tengok anak pun kurang….

semalam kaklang fizza balik with lily..tunjuk dvcam kat daddy minat sungguh daddy nampaknya…yang si ielham asyik buat aku hangin, yaAllah berilah aku sifat kesabarann…aku mohon..janganlah biarkan aku asyik menjerit malu kat umah nih tak ada orang nak menjerit-jerit nanti apa kata mertuaku….bilalah nak dapat umah sendiri…mengidamm nak duduk umah sendiri, lagipun anak2 dah 2,lasak2 plak tu, nanti kua boy lagi agaknya, habisss mummy heheheh lepasnih nak rancang betul2 jaga anak2 betul betul manage diri betul2 manage rumah tangga betul2…bukan kata sekarang tak betul manage tapi susah hatilah sekarang banyak betul dugaan….bukan setiap hari gumbira ada juga yang buat aku sedih….anak……………………………anak………………………………anak…dedulu tak terpikir pun nak jadik macam nih, ada suami, ada anak, ada family…ada keluarga tapi aku tak bekerja…apa masalah pada aku ya..syian mak ngan ayah aku yang selalu menaruh harapan pada aku….aku satu satunya anak pompuan dia yang besar yang belajar tapi tak dapat nak membantu sedihlah kalau aku nak fikir, pasal ptptn jugak buat aku risau cemana nak bayar baliknih.. penyata banyak kali sampai, peringatan banyak kali sampai…interest dah naik cemana nih ye?? ingat nak bayar jugaklah minta hubby bagi aku kelonggaran rm 5o sebulan bagi aku masuk bank bayar ptptn…

ohhh ya, baru2 nih risau pasal wira nak tukar nama ke nama abd rahman tu, esok2 kalau dia tak bayar aku jugak yang susah…..yaAllah bantulah aku yaAllahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s