continue form kpj

hmmm nak sambung balik lepas abang baby keluar dari opp suite tu, mummy nangis lagik tengok dia kena dukung ngan daddy, dia nampak mummy terus miii…miii…miii hulur tangan dia mummy sedih sanggat tapi gembira banyak sbb anak mummy dah keluar daddy suruh mummy dukung dia, mummy takut nak ambil dia sbb takut pada luka dia, mummy kiss peluk dia mase tu tak tahu nak gambarkan, daddy suh jugak mummy ambil dia pastu mummy dukung jugak abang baby nangis mengadu sedu-sedu….syian bang baby sakit ke dia…mummy pujuk sambil jalan ke wad…mummy cakap abang baby baik, abang baby kuat….mummy sayang ielham…mummy rindu ielham….alhamdulillah abang baby sebenarnya masih dlm bius, tu dia macam mamai…mamai siket….sampai ke wad, dia dah fobia dok kat katil, mummy dok tido ngan di asekali nurse tu nak masukkan ubat kat tangan dia, abang baby takmahu,. nurse nak periksa heard bit dia pun dia tak mahu, last2 datang sorang CA tu dia buatkan jugak melalak anak haku, dah sambung wayar air ngan ubat2 dia balut tangan abang baby macam anduh tu, abang baby mengamuk jugak, mummy pujuk2 daddy pujuk2 diia ok jugak lelama, tambah2 bila nurse2 tu sume dah tak ada, dia main atas katil tapi mummy takleh turun katil tu, dok ngan dia , mummy rase nak pi toilet pun kena tahan sbb abang baby takmo duduk atas katil tu…syian anak aku,

datang pulak sorang nurse tu suh abang baby makan ubat daddy ambil ubat tu bagi abang baby makan dos 1 antibiotik, lagi 1 dos pain killer untuk dia sekali lagi abang baby mengamuk, taklama pas melasak-lasak sampai tangan berdarah-darah masuk kat wayar tu, cuak betul daddy…heheheheh berapa kali panggil nurse datang tapi pas betulkan dia kua gitu je….abang baby terdido lepas tu dapatlah mummy shower tukar baju, pastu datang pulak abah dia dari tempat kerja, daddy mase tu pun tertido jugak, syian daddy….kena kejut ngan abang ngah…borak2 perlahan sebab abang baby tido…..

sejam setengah lepas tu abang baby bangun, hmm sibuk nak bangun dari katil berdiri pun terhuyung hayang penat, mummy bbagi milk lagi daddy bancuhkan masuk ini dah 2 kali abang baby menyusu, lapar lah kot tapi mummy takut dia muntah, hahhaha yang paling lawak abang baby nak keluar tengok kat tingkap sbb tetiba bilik tu jadik panas, puas mummy kipas kan dia,…keluar heret sekali ngan dia punya besi tempat sangkut air yang berwayar tu, lama2 daddy turun nak pergi beli air nak minum, daddy beli air untuk mummy jugak, lepas tu abang baby mamak….mamakk dia nak air tu mummy pun bagi dia sedut air tu tetiba muntah, dady tarik muka masa, mummy cecepat tekan butang nurse, nurse datang mummy suh dia change blanket ngan cadar sume …dia cabut wayar kat tangan bang baby, kini anakku free….yahooooooooooo….pastu mummy bawak abang baby mandi tukarkan diapers di apastu pakai baju sendiri…abang baby punya syok ceria sampai takmo dok dlm tu asyik nak keluar je…berlari sana sini, sbb pakai shoe mickry mouse dia…mummy ngn daddy gembira tapi geram sbb nak mengejar dia banyak kali pulak./…..hehehheheehehhe

kami dua suami isteri sibuk tunggu doktor lee datang check abang baby dengan harapan dia boleh balik malam tu, lambat sangat last2 daddy keluar pergi cari doc lee, dia balik kat wad ngan muka masam sbb doc lee dah balik katanya…huhuhu sedihnya kami, takmolah dok sini, nak balik rumah….

tepat pukul 7.18pm gitu doc lee masuk….hmmm kami pun tersenyum lebar, dia check abang baby dan suh kami change diapers dia every 1hour…sbb takut air kencing dia terkena pada luka dia…hmmm bukan susah sangat….last dia kata i things he is ok, you can go home….tu yang paling kami tunggu2 cecepat aku kemas barang dan suh nurse tu buat cecepat bill dan segala bagai kami nak balik nih….heheheh siap bil mummy hert bang baby ke bawah tunggu daddy kat tempat bayar bill area farmasi, sbb daddy hantar barang mummy kat kereta…tak lama daddy datang bayar cuma 894.70 ke gitu lah…dah settle daddy kena naik atas amik kad abang baby mummy ngan poyo tak mo naik tas sbb malas nak naik2 lif sume, belikan abang baby belon mickey , suke sanggat dia, pastu daddy call suh mummy naik ats sbb kena buka anduh ngan tempat ubat dan dia punya tag nama kat tangan….kami bubbye nurse terus balik ke rumah…yang lawaknya bila sampai town seremban alarm kete daddy berbunyik, sampailah ke senawang, buat malu je comfirm kata kereta orang………….haahahhahahhahah singah pulak kat tempat baiki mahindra jumpa india tu dah settle pukul 9.30pm kami sampai lah ke rumah alhamdulillahhh….

kini abang babby dah sihat sepenuhnya, banyak belari lebih dari macam selalu, lasak giler sekarang ni, makin susah nak bagi makan ubat, alhamdulillah ku bersyukur kehadrat mu ilahi, aku bersyukur kerana limpah rahmat mu memudahkan segala kemusykilan dan kesukaran kami…aminn…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s