my new prince….adik baby

,alhamdullah….setelah 9bln 9hari membawa perut, mohamad izzach izzuddyn selamat dilahirkan ….syukur…
2hari sebelum tu sibuk ke bank bank induit kereta, duit cc, change syiling,pastu teris pergi carik barang mummy yang tak sempat beli waktu shopping2 dulu,ielham pun tinggal sbb drive sendiri daddy pun tak dapat nak ambil cuti sebarangan…ielham pun dah kuat merenggek masa ni,susah hati tengok dia, mlm2 takmo mummy….nak daddy aje, agaknya panas tidor ngan mummy kat atas katil kot, sbb mummy dah bobot…
sepatutnya izzach due 22hb tapi mummy berdoa dia keluar lebih awal, trauma mummy mase pegnen abang dulu overdue kena memarah ngan doc…takmo lagi lah…20hb mlm tu mummy dah rasa sakit senak-senak gitu, pastu mummy mintak izin daddy tidor cepat daddy layan ielham kat luar,ip tak boleh nak tidur, mummy keluar semula sembang2 mak, daddy sambil tengok ielham, ielham terlena kat tepi daddy….pukul 1.00lebih macamtu baru kami masuk bilik… pukul 3am mummy sedar eh….sakit ni…mummy bangun gi toilet cek tak de apa-apa terus amik pad pakai takut kang keluar tanda…
subuhnya bangun macam biasa solat, dah sakit ,masa tu cakap kat daddy gi la office mummy lambat lagi ni, daddy takmo…daddy dok layan pc dia macam biasa, pastu mummy tinggin nak makan nasik lemak yg biasa mummy beli kat pekan chengkau, daddy amik kunci kete terus bawak ielham yg belum mandi start enjin kete…daddy masuk suh mummy siap…yeayyyy…tp sakit nih…hhhehehe
8.00 pagi mase tu terus pergi, dlm kete tengok jam, sakit every 15min…tiba sakit tu yaAllah daddy pegang belakang mummy, sampai kedai tu tutup….kecewa betul terus gi rembau, dapat jugak nasi lemak tu setelah tunggu kat situ 30min…walaupun sakit exsen takmo duduk takut kang payah nak bangun….
kat umah makan macam biasa…mak nampak cam peluh2 tanya sakit ko?? mummy jawab haah..siket2 tak nak gi hospital lagi tunggu turun tanda ye mak…kuikuikui….kol 10.00pg tu daddy bawak barang2 masuk kereta….dan tanya mummy nak pergi ke idak?? mummy geleng lagi…
sampailah petang dlm pukul 2.00 rasa serba ,tak kena,mummy mandi…syampoo rambut…nak baring, sakit, nak bangun sakit, nak lelap mata pun tak boleh, tp sempat gak lah lena 1jam gitu bgn sbb ielham merenggek daddy, mummy still leh kontrol, ielham always ngan daddy, mandi daddy, milk daddy…nasib baik daddy tak kerja harini…terus sampai pukul 8.00malam, ewahh sakit dah every 5minit, mummy cakap kat daddy mak masuk dari kedai bawa nasi goreng hailam, mak suh makan, mak buatkan air milo….mak tanya nak apa lagi tak?? nak jawap pun tak larat….tp tak turun tanda….daddy kata jom je pergi….mak pun kata camtu….lain pembawakkan tak tentu jugak…pukul 9.30mlm siap nak pergi tak boleh tengok ielham mesti air mata meleleh, dia pun sama…myy myyy….tunjuk tangan nak mintak dukung….mak su peluk ielham….pas mummy salam mak ayah, daddy kiss ielham…mummy dah tak boleh pandang dia langsung terus daddy tarik tanggan mummy masuk kereta…dlm kereta tak cakap ngan daddy dlm hati asyik baca doa nabi yunus, ayat kursi selawat memacam lagi sambil sms adik kat jelebu….sampai kat depan padang KGV mummy minum air kopi mak bekalkan mak kata bagi mudah bersalin….sampai hospital terus admit labour room sbb dah bukak 5cm…masa nak seluk tu yaAllah sakitnya, sakit….sgt macam nak tendang doc cina tu…kekekkeke …masa kena tolak ke labour room mata mummy carik daddy nurse yg tolak tu kata husband awak pergi register ward…sampai kat dlm ada sorang ibu tengah meneran….jerit2 juga…mummy diam aje…dah naik ke katil ada sorang doc practikal masuk kat bilik mummy tu…habisslah haku….doc tengok, dia tengok doc seluk dia pun seluk adussss sbb dah sakit lantaklah…..doc cakap 5cm dia pecahlan air ketuban pastu pasang CTG…pastu dia dan ramai nurse tu tinggalkan mummy kat bilik tu mummy rasa dah nak meneran sesangat terus mummy jerit doc…bergegas doc tu datang tengok ehhh…dah nampak kepala babby, deorang terus letak alas sambil kata nanti jangan teran lagi, mengelabah deorang…..datang sorang doc pompuan pegang belakang mummy cakap sabar, pastu naikkan katil mummy dan kata push…dua kali push keluar dah baby tu…alhamdulillh suma sakit hilang…dan mummy tak kena jahit, thanks izzach….sbb mummy ada tenaga lagi lepas lahirkan dia,daddy?? bukan hilang tak sempat nak masuk temankan mummy sbb bila dia menjengah ke labour room terus doc2 tu kata dah selamat, patut pun mummy dengar suara dia tp masa tu mummy tengah susukan izzach..hehheh syian daddy…
sekarang izzach dah sebulan 4hari..dah besar dia, tak banyak ragam alhamdulillah…syukur baik sgt dia nak susu jek bunyik2 nagis siket2…..cuma yang meragam abang long dia…tiap2 hari kena cubit….very noty, sekarang dia dah macam close ngan adik, bangun tidur kiss dahi adik, kalau adik nangis mengelabah carik mummy kat dapur kat bilik air sambil mulut mengomel myymyyy dekk dekk…kalau dulu asyik geram nak kasi tumbuk dan penampar kat adik pastu selalu melompat-lompat atas katil mummy melambung2 badan adik berombak-ombak…lawak tul mamat tu……hehehehhhe

adik first day

mummy….first day have two son

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s