Archive | May 2008

anakku sayang…..

mummy sgt garang sekarang, asyik nak marah2 je..pastu cepat terasa hati plak tuh…tapi macam biasalah takde sapa nak layan dan pujuk2…mummy nangis sorang2 je…syian plak anak mummy tengok mummy nangis…mummy sekarang sedih memanjang rupanya kawan lama mummy datang lagi, bawak bendera merahh..ahhahhahahahhah mummy start planning dah ni guna pil noridayy…..
ni lah rupa noriday tu….

tp kan mummy ada story2 ngan kawan2 kat forum mummy, wahhh mummy nak try guna diane35 sbb dia kata ok untuk kulit…mummy dah ckp kat daddy daddy suh beli tp tunggulah adik 4 bulan ke takut susu kering plak setakat ni alhamdulillah sbb susu amat banyak smpai memancut mancut…..syukur pada Allah..

ni antara koleksi gambar abang yung…….suka sgt dia skrg dah ada beskal tp main sekali sekala je, dulu letak kat bilik tp skrg letak kat belakang cc sbb abang yung bawak main kat luar menda tuh…

abang yung pandai dah, makin bijak dia selalu juga dengar cakap dan selalu gak dia buat tak tahu…tapi ammat bijak it ok…sgt syg kat dia tp selalu kena babb ngan mummy sbb byk kerenah bebetui…haiyooooo…ni dia sgt tersentuh mummy tengok moga jadi anak yg soleh mendoakan mummy daddy nanti ok….mummy teramat sayangkan abangyung dan adik…mummy akan berkorban nyawa demi anak-anak mummy,,,,

last sekali gambar with my buah hati my litel flower…muahhh

to daddy mummy harap daddy memahami mummy…takada ap ayng dapat mengantikan diri daddy buat mummy akhir kata mummy nak beli bedak….hehehehehhehe

Advertisements

end of this may

haiyooooo so long no update….hehheh sgt rindu nak tulis tapi apakan dayaku masa terluang hanya untuk all may boys…..termasuk my hubby…..
banyak tul nak story….untuk may nih….

fisrt of all nak cerita pasal rambottt, 8th mummy dah berjaya gi potong rambot mummy yg sgt serabaii dan mcm tak terjaga, mummy gi ingat nak potong biasa yg buleh diikat tp cina tu pergi potong ikot suka hati dia dah macam boyhair rambut mummy, mummy sgt malu almaklum tak penah buat rambut pendekkk gitu tp daddy kata cute…hahhahahahah segannnn sajer lah tu buat senggal….

10th may, ada buat kenduri kesyukuran family, kaklang bawak balik staff dia 13org semuanya…tukang masak…mak, mama n mummy, tukang makan, buat sepah seentero family..hhehehehe jenuh tu, sampai adik baby ngan abg baby terabai dek usaha mummy nak menolong wawa….yg sedih daddy tak keluar bilik but yg buat happy anak2 daddy jaga kat dlm bilik….hehhehehheh sibukk betull….after kenduri pun sibuk kemehh tp ada org tulung ok gekk, mlm tuh mummy nengok af…hampeh sbb toi tak keluar, ye tak yek nak cerita jugak pasal mklang zawiyah beli new car, adooooiiiii toyota estima baru …gerammmm je nengok wana putih lakk tuuuu…hehheheheheheh

esoknya 11th mummy ngan wawa gi pasar sbb sebelum balik deorang nak makan2 dulu so mummy mama, mn wawa bertungkus lumus masak…buat itu ini, mummy masak asam pedas, wawa masak sayur campur, mummy masak sambal udang with petaii wawa masak gulai telor….mama, tukang siang ikan, tukang pecah telorr..hhehehheehh ok lah pas deorang balik daddy dapat gaji 2k macam biasa tp tak bolehh enjoy sbb nak bayar insyuran + roadtax ngan duit kete….sbb duit cc tak mencukupi plus kenaikan kadar dan harga letrik sekarang….

13th daddy bawak mummy gi funfair, hampa sbb tak dapat naik discavoryy tp dapat naik menatang pusing2 tuuu, lawakna sbb kami 2 je yg naik benda tuh….sungguh gerooonn bila reverse pastu mumy naik kincir…huhahuha takoot gegila….bawak abang baby kat situ habis doittt rm50..hancusss menatang asatu hapah tak guna…cceit

ohhhh…..

nak tau mummy sgt serabai sekarang sbb rambut tak potong lg, rimass lah sbb rambut kembang nih…yeeehh semalm berjaya pump stok susu untuk adik pakai mothercare nyer botol 1.5oz tu jep jek licin sbb td mak suh kua gi kedai, pasar memacam lah, syian itu kicik…hehheheh
td buat millege daddy siap dah pastu mummy sembang2 ngan maktam yan…daddy mcm tak bg beli kain songket tu…huhu nak jugakkk nak jugakk…nak jugakk..
tau tak skrg abang yung tersangat lasak, geram tul mummy, abang yung suka buat mummy marah hmmmmmmmmmmm abangyung please behave your self!!! please…uwaaaaaa sedih…adik lak susah dido memalam…
mummy selalu sedih ngan daddy jugak, selalu daddy buat tak tau ngan mummy, nape ntah kot terlampau letih jgnlah klu mummy tanya nak marah je, klu mummy berkerja24hour kat umah ni pun mummy nak jugak daddy layan mummy cerita2 ngan mummy, ni tidak daddy always wat muka masam, mummy pun tersangat letih ngan kerenah anak, ngan kerja rumah..itu,ini lg…tolonglah faham perasaan mummy, mlm2 berjaga jugak susu anak daddy, tukar diaper anak…tolonglah mummy….mummy sgt terasa ngan daddy..kat mana lagi salah mummy ngan daddy, apa lagi yg tak puas, tak sempurna yg cuba mummy lakukan untuk diri daddy, mummy jeless nengok orang lain bahagia dan dihargai suami masing2…nasib mumy tak sebaik itu dan bukan macam apa yg mummy impikan

mummy tak tau sejauh mana kasih sayang da cinta daddy untuk mummy yg masih tinggal kat hati daddy, i am your wife…please love me again!!!

akhirnya…..

akhirnya daddy tebus salah tak wish mummy bawak gi pizza hut tampin, gambar abang yung je amik tu pun tak banyak sbb maleh nak snap, bawak budak kecik tu lagi yg sgt sporting…mummy luv izzah kekeke cinta kat dia..
oh ye, hari ni daddy ke putrajaya ada meeting kat sana tak pasal kena jaga koc huhuhuh mlm kang dpt upah gi funfair..yeaaa tp kena pump susu dulu sbb nak tinggalkan adik kang…kekkkeee syian plak adik babby yg mummy kasihi tu..pump da basuh td jap lg sterill dulu pastu pakai botol mothecare kot, jap lg setting…
hmm smlm beli suar jeans tp nampak cam gemoks lak kekekekok ke tak tak pasti kena tanya daddy..tinggin lak nak beli tshirt tp cane nak pergi sbb anak2 tinggal kat umah, mak bz menyiapkan umah atas ni sbb kaklang fizza n the gang nak lepak sini sbb sabtu ni nak buat kenduri….ok le tu…daddy kobar2 nak dok kat situ…ye ye jek….
ni gambar pujaan hati yg jarang mummy belai, sbb asyik nak pi kejar abgyung dia jek..

ni abang yung yg very the notttyyyyyyyyyyyyyyyy..tak tahan mummy kat dia…

ielham mummy habis pantag asal mummy pass mandi die cecepat amik stokin kat laci almari suh mummy pakai…lawak tul mamat tu, biarpun lasak dia tetap pujaa hati anak kesayangan daddy, daddy marah mummy sbb mummy cepat tangan nak bg penam[ar kat anak dia, marah bebenar dia klau mummy buat ielham,mummy cayang gak abangyung tu cuma gerak tak henggat tengok dia…