Archive | August 2008

tak tahu…

mummy pening tul hari ni mengadap perangai daddy…
ntah ape sebab pun mummy tak tahu…apa yg dia hot sgt ngan mummy hari nih, sejak dari balik kerja sampai skrg nih dah nak mlm dah, mummy tanya elok2 jawab acuh tak acuh….sakitnya hati

tadi mummy terlampau lah sibuk sampai lupa nak amik syahirah dari kafa, mummy lambat pick up dia hari nih, last2 mummy tak sengaja langgar mioww kat umah nih masa nak parking kete tu, bila bagi tahu daddy macam2 daddy cakap mummy, exsen lah mengelabahlah…ok…tak pe….

mummy sedaya upaya nak jaga hati masing2 kat umah nih sampai mummy terpikir macam mummy nih tak guna untuk dia..apa lah salah mummy…lantakk lah daddy ikot suka hati lah sampai bila nak hot ngan mummy..lantak lah janji mummy masih tegur dan cakap2 ngan dia, nak dengar atau tak itu hak dia…hadoii sakitnya hati..

selalu mummy terpikir sampai bila mummy nak macamni….???

balik kampung…ogos..

heheheh sbb kekna budak sblah umah tu nak tunang, so mummy syian kat dia sbb pepehal family mummy dia mesti balik punya..hmm mummy mekup dia hari tu, sbb tunangnye pihak lelaki lambat sampai so macam cair siket le tp makndak ada touch up dia balik…

dah abis citer tu, citer pasal kita2 plak..hheheheh ni with my lovely mom..i love u mom….banyak betul pengorbanan mak yg belum aku balas macamana nih? ape nak buat?? kena ihtiar sesuatu supaya aku dpt membantu keluarga..sedih lah..isk isk isk..

nampak cam gemuk mummy ekk…hahahh last ngan daddy with love…huhuhuhu lawak betul gambar nih time hujan hahhha asik makan je nioh, sesiket lapo..tp kena caver gakk sbb tak lama lagi puasa….

abang oh abangg…

hahahhahaha, malam ni citer pasal daddy….

hari ni darling ku EL..cuti sibuk pasal nak gi jemput WRR6733..new car dia toyota alphard…..
dah naik tadi gi kedai jin, waaaaahh best gak, but aku berdoa semoga Allah menyangi dan memandang kami sekeluarga dengan pandangan kasih sayang..janganlah ka tarik semua nikmat yg telah kau berikan kepada kami selama dia dunia ini….

nak cite jugak pasal mama..hadoi nampaknya macam tak bersetuju dan hot, tp tak kisahlah rezeki masing2…janganlah befikir yg bukan bukan aku sayang semua adik2 ipar2 ku anak2 mereka juga, tak pernah lah nak meninggi diri ….hmmmmmmmmmmmmmmmmmm

daddy pergi td ngan adik hantar sampai stesn komuter, naik komuter sampai kl sentral…huhu lawak gak dengar daddy citer fisrst time dia dlm komuter sengsorang tu…dekgedekkkdekkkdekk..hahhaahh\

tengok lah tu si bujang sibuk betul dia….melompat sana sini macam rembo….

ni view dlm dia…all japan japan ok..hahah blur gak nengok tulisan nih, but its just ok!! tak kisah janji dpt naik dah le, bukan rete kita pun…hehehheeh

bisikan hati…..

Dengarlah bisikan hasrat hati
Yang merindu menjelma kembali
Ingatanku yang telah lalu
Bersama berjanji sehidup semati

Kini tinggal hanyalah kenangan
Dikau hilang di mana gerangan
Tiada berita kudapati
Hanya ingatanku di masa yang lalu

Kasihanlah kepada ku sayang
Tiap hari jua wajahmu terbayang
Ampunkanlah segala dosaku
Seandainya kita tak lagi bertemu

Dengarlah bisikan hasrat hati
Yang merindu menjelma kembali
Ingatanku tetap bersemadi
Walaupun kau kini telah mungkir janji

Ingatanku tetap bersemadi
Walaupun kau kini telah mungkir janji
Kasihanlah kepada ku sayang
Tiap hari jua wajahmu terbayang
Ampunkan lah segala dosaku
Seandainya kita tak lagi bertemu

Dengarlah bisikan hasrat hati
Yang merindu menjelma kembali
Ingatanku tetap bersemadi
Walaupun kau kini telah mungkir janji

cewahhh cewahh …punya puitis stetment permulaan..skrg time magrib nih aku nunggu nak solat azan belum begema lagi….
this morning alhamdulillah hasrat yg terbuku kat hati dah terluah kat daddy, memula pagi tu masa pagai adik baby baju hint2 pada daddy pastu mengadulah aku ape lagi last2 aku yg kena marah, langsung aku bangun kemas bilik menangis nangis…hehhes sedeh weh…hmmm pastu time masak mcm biasa marah2 ielham sbb dia melasak kat luar tetengah paneh tu, geram betul aku, ni ha dah izzach bangun plak sbb dia dok peng ping peng tembak guna gun menan tu..geram….
sambunglah nak nunggu azan nih…heheh pas masak aku take time slow talk ngan daddy habis sume cita aku bukak…daddy dengar je plak tak marah macam pagi tadi….hmm pastu daddy kata insyaAllah tahun depan beli rumah,daddy ckp lagi mummy simpan2 duit siket2, nanti dah ada umah tak de barang plak…ye tak ye ekkkk…
…alhamdulillah insyaAllah semoga Allah permudahkan segalanya bagiku….
dah magribbbb….

aku??

aku hahahha tajok siket punya suspen..hadoiilah mlm2 gini mata plak buat takmo lelap…tak tahulah nape…hari ni dan smlm kenduri umah atih semban hmm mcm runguntanlah yg dngar potpek potpek..celotih..tambah gula garam siket je join the venture..jahat mulot aku nih…hahaha

muke poyo laki bini…kekkeke

our family….

ni lagik…

lagi..lagi..

Protected: babap bangyung..

This content is password protected. To view it please enter your password below:

This entry was posted on August 11, 2008, in sunsine. Enter your password to view comments.

last weekend…

huhhuhh jumaat, sabtu ahad balik kampung pepagi lag dah pungah 2bedaik tu delm kereta..tengah nyenyak2 tido hubby ada program kat kombes jempol..aku ngan anak2 dok umah mak kat sg buluh…gitu le ceritanya…
hari jumaat ielham sibuk dah jejalan nak melasak bagai..penat atok dia….ngan makndak dia lagi..hadoii dapatlah aku berehat sedikit sebanyak last weekend tuu…lotih jugok nak koja abang yung…klat kg macam biasa, makan buah bulu je, mangis tak ngasa, durian aku yg takmo, paneh ya amat syian anak bujang aku si kecik tumbuhy pulak dia punya gatal2 lagi…tang kat belakang tak sanggup nak nengok, kat muka lagi…

sabtu..myhubby balik lam kol 6.30 gitu lepas aku bawak abang yung ge jalan2 kat umah arwah tok, jumpa wan tiri ngan maksu aku…pak itam ngan yan tak balik2 lagi mase tu so takdk rezekilah jumpa dia hari tu…..

mak plak gi tawarkan izzach untuk penyakit kulit dia tu..mkin banyak plak mase balik kg…naik balik kat muke dia habis lahh..sakit hati betul…lat2 this morning mummy bangun nak masakkan air tuk dia menda tu lenyap dah kena buang kot…hadoi sedehlah mummy….susah payah nak tangkalkan air tetiba kena buang…yelah takkan nak hangkot masuk bilik…eiiiiiiiiiii sedih mummylah…mummy carik2 takde, kat mana kena campak entah,…mak tak perasaan ;ah tu..klu tidak mane lak pergi ehhh…sedihlah tension rasenya….

pagi ni dady kejut2 mummy, tau pun dok takmo hiraukan mummy tak beri perhatian, setidak-tidaknya kiss lah mummy mcm dulu2 nak dido apalah salahnyer, ni tidak klu org pangey marah lagi kat kite..nyampah….betul2 menyampah…geramm gini…..huh tau pun baju sua semua nk kene sediakan letih dah nih…3tahun dah buat semua tu, tu lah dulu aku siap ironkan baju2 dia semua mlm2 tetiba tak work, berlantok baju, kejutkan pagi2 kene marah menyampah betul aku….heheh ni episod sakit hati lah nih…..