last weekend…

huhhuhh jumaat, sabtu ahad balik kampung pepagi lag dah pungah 2bedaik tu delm kereta..tengah nyenyak2 tido hubby ada program kat kombes jempol..aku ngan anak2 dok umah mak kat sg buluh…gitu le ceritanya…
hari jumaat ielham sibuk dah jejalan nak melasak bagai..penat atok dia….ngan makndak dia lagi..hadoii dapatlah aku berehat sedikit sebanyak last weekend tuu…lotih jugok nak koja abang yung…klat kg macam biasa, makan buah bulu je, mangis tak ngasa, durian aku yg takmo, paneh ya amat syian anak bujang aku si kecik tumbuhy pulak dia punya gatal2 lagi…tang kat belakang tak sanggup nak nengok, kat muka lagi…

sabtu..myhubby balik lam kol 6.30 gitu lepas aku bawak abang yung ge jalan2 kat umah arwah tok, jumpa wan tiri ngan maksu aku…pak itam ngan yan tak balik2 lagi mase tu so takdk rezekilah jumpa dia hari tu…..

mak plak gi tawarkan izzach untuk penyakit kulit dia tu..mkin banyak plak mase balik kg…naik balik kat muke dia habis lahh..sakit hati betul…lat2 this morning mummy bangun nak masakkan air tuk dia menda tu lenyap dah kena buang kot…hadoi sedehlah mummy….susah payah nak tangkalkan air tetiba kena buang…yelah takkan nak hangkot masuk bilik…eiiiiiiiiiii sedih mummylah…mummy carik2 takde, kat mana kena campak entah,…mak tak perasaan ;ah tu..klu tidak mane lak pergi ehhh…sedihlah tension rasenya….

pagi ni dady kejut2 mummy, tau pun dok takmo hiraukan mummy tak beri perhatian, setidak-tidaknya kiss lah mummy mcm dulu2 nak dido apalah salahnyer, ni tidak klu org pangey marah lagi kat kite..nyampah….betul2 menyampah…geramm gini…..huh tau pun baju sua semua nk kene sediakan letih dah nih…3tahun dah buat semua tu, tu lah dulu aku siap ironkan baju2 dia semua mlm2 tetiba tak work, berlantok baju, kejutkan pagi2 kene marah menyampah betul aku….heheh ni episod sakit hati lah nih…..

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s