Archive | September 2008

photo ..

ni gambar hari tu mase nk on da way ke kl..layannn…

mummy dlm kereta

romentik mummy daddy…

Advertisements

raya..raya…raya!!!!

huhuhu dah berzaman nak post tapi tak de mase lah lagi ni, asyik nak ngejar ielham notty sungguh abangyong…hmm dah nak dekat 8 hari ni mummy ponteng puasa tak taulah kenapa pulak [iyet ni lambat habis, datang sesiket jek, nyakitkan hati betul…

puasa hari tu turun 2 kg nih tak tahu lagi lah pasal tak timbang, hmm banyak mummy nak cerita meh mummy story 1 by 1 yek…
last friday kitaorang gi majlis berbuka puasa kat restoren nelayan tasik titiwangsa..tapi disebabkan jalan jamm, pastu daddy tersalah masuk jalan so kita orang berbuka dalam kereta je lah, ngan daddy muka hanggin badan..nak buat macamana kan redah je lah….
kita org sampai lah dalam kol 8mlm kat situ tu pun parking punya tak henggat penuh kat tetepi jalan ada pulak lori selisih daddy ketepi siket tergesel plak rimm kat divider jalan tuh calar teruk gak , haiyoo daddy lansung badmood…
ngan anak teruna yg lasak tu kitaorg tak dapat makan lansung, ngan izzach lagi panas tak selesa…haiyyoooo gila betul kerja gini, langsung mummy daddy hangkot anak gi lepak lam kereta…abangyung plak ukkkk ukk sakit perut, habis air mineral 1 botol mummy tuang buat basuh doo doo dia…hahahhahaha
mlm tu check in kat hotel boulevard midvalley…ngan 3 bilik, 1 for mak ayah adik, 1 for angah,abangngah n anak2 , i for us plus 1 untuk ida shari…huhuhu berebut nak dok hotel…
ayah pulak malam tu tak boleh tido kaki sakit sbb makan seafood banyak sgt…esoknya daddy hantar adik ke tawakal sampai kol 2 lebih baru sampai bilik semula, mummy pulak demam teruk mase tu mula ngan muntah lepas makan mcd nape ntah…sakit betul badan sengal2 semua……pas tu adik belikan panadol terus ok dan kaklang call daddy suh terun so mummy suh daddy turun belikan anak2 baju sume daddy taknak mummy perlahan2 mandikan izzach…siapkan dia, daddy mandikan ielham so kita org siap lepas kena marah ngan ayah..hahah sbb ayah ingat kita nak balik cepat dah mase tuh,….pergi l;ah turun kat metro…sebelah tu je ngan hotel..last2 carik dan dapat apa yg patuty, makan plak kat marin thai seafood, mummy tak selera dah mase tu…ngan keletah anak2 sume…
yg best nya dari story nih adik dapat stroller baru…coklat hijau…mahal lak tu rugi tul tak gi toy r us, ada sale kata member pcm lah…
oklah mummy ucap bebanyak terima kasih pada maklang sbb banyak berabis kat kami…lepas ni anak2 mummy tolong ingat pesan mummy daddy esok kalau kitaorang dah tak de tolong jaga, bela maklang korang nih, jaga dia sbb dia takada sesiapa lagi nak harap melainkan kalian lah…jaga dia jgn secebis pun korang rasa tak suka atau taknak bertanggung jawab pasda dia…ingat ye anak2 mummy…jangan jadi anak tak kenang budi, derhaka abangyung dan adik klu tak jaga maklang..itu amanat mummy!!!

sambutan raya…..
setakat nih mummy dah shopping baju abangyong,adik dapatlah 4 helai sorang, 2 helai seluar…
mummy daddy dapat new shoes je..itu pun berkat ehsan ,maklang fiza..support kita orang shopping last saturday kat metrojaya mase tu mummy demam……
baju abangyung

adik punya

daddy punya…tengok tu new perfume!!

mummy punya heheh….

hhmmmmmm…..adeke patut?

heheheh ade ke patut gila punya mengamok pagi td sbb abang yung takmo gunting rambut, skitnye hati aku marah dia..hahah gila mummy nih nanti klu daddy tau mampos ako….

sambung balik celoteh nih..aduss sepanjang puasa ni dugaan betul lahh dok ngejar ielham yaAllah penatnya, sampai petang dah penat gegila dah tapi tak lapar deh just pnat dan tersanggat haus lah….kering tekak bagai nak rak ayooooo tak tahan tapi mummy gagah kan jua, last week check up mummy turun 2kg je laa ingat kan dapat sampai 50 td hahahahah
hari tu mummy kata nak post gambau kenduri ni baru dapat upload sbb semalam daddy tinggalkan phone dia so mummy dah copy masuk kat pc bilik…
doa…selepas magrib …

sibuk konon….hehehehhe

setelah lama terbiar…adik ngan asyu nya…. manja la tuh….

budak paling sibuk dalam majlis, tak henggat dunia walaupun hujan2…huh!!

izzach first foods…

hmmm anak mummy dah besya…dah makan dah 1 tin nestum beras dah abis dia makan esok mummy kena beli the new one…

layan izzach makan…huhuhu

ni gambar bangun dido lum mandi..hahhha anak mummy besar dah..

pinggan mangkuk izzach..huhuh ricycle abg nyer..

1 ramadhan 1000 rahmat

alhamdulillah ku panjatkan kesyukuran ke hadrat ilahi diatas limpah kurniaannya membawa bulan penuh keberkatan ini ramadhan kepada semua umat islam didunia ini di kesempatan ini sedikit sebanyak mampu meruba jiwa kita supaya menjadi lebih beriman dan taat kepadanya….

alhamdulillah sekali lagi 1 ramadhan semalam kenduri kesyukuran dapat berjalan dgn lancar….semuanya dgn ketentuan Allah walaupun banyak yg masih perlu diperbaiki oleh kami yang menganjurkanya….

mummy …..kerja mummy siapkan goodies bag..yg dah mummy prepare dari malam sebelumnya…pepagi pergi pasar, daddy mesin kelapa….balik pasar mandikan izzach, susu kan izzach lepas tu makan izzach dah tu mummy tidokan dia…mummy didapur bantu apa yang patut, dan juga jaga CC sambil masak ayam masak merah mummy untuk berbuka, petang tu mummy keluar lagi pergi amik kuih pelita, beli barang siket dengan daddy…balik pada kedai izzach bangun mummy mandikan dia, bagi makan dan susu, abang yung bangun dari tido mummy mandikan dia sebelum tu mummy dan daddy arrange kat khemah tu susun pinggan dan cawan serta keluarkan jug air dan kendi basuh tangan…lepas tu lari kat kedai mak buat air sirap + sanquic…wow….dappppnya air tu kebetulan tengah kering tekak..panas weehhh!! walaupun semala hujan tapi best jugak sbb kerja ngan basah2 kuyup…pastu terus mandi, siap terus hidang kan lauk2 susun kuih sementara org solat dan doa…
gambar tunggu mummy uploakan sbb amik pakai camera daddy jek…hahhha, mummy pun dah selesai kemaska barang2 semua masuk stor semula,…alhamdulillah cuma petang ni nak hanta takong kuih kat gerai kuih tu…hmmmmm