raya..raya…raya!!!!

huhuhu dah berzaman nak post tapi tak de mase lah lagi ni, asyik nak ngejar ielham notty sungguh abangyong…hmm dah nak dekat 8 hari ni mummy ponteng puasa tak taulah kenapa pulak [iyet ni lambat habis, datang sesiket jek, nyakitkan hati betul…

puasa hari tu turun 2 kg nih tak tahu lagi lah pasal tak timbang, hmm banyak mummy nak cerita meh mummy story 1 by 1 yek…
last friday kitaorang gi majlis berbuka puasa kat restoren nelayan tasik titiwangsa..tapi disebabkan jalan jamm, pastu daddy tersalah masuk jalan so kita orang berbuka dalam kereta je lah, ngan daddy muka hanggin badan..nak buat macamana kan redah je lah….
kita org sampai lah dalam kol 8mlm kat situ tu pun parking punya tak henggat penuh kat tetepi jalan ada pulak lori selisih daddy ketepi siket tergesel plak rimm kat divider jalan tuh calar teruk gak , haiyoo daddy lansung badmood…
ngan anak teruna yg lasak tu kitaorg tak dapat makan lansung, ngan izzach lagi panas tak selesa…haiyyoooo gila betul kerja gini, langsung mummy daddy hangkot anak gi lepak lam kereta…abangyung plak ukkkk ukk sakit perut, habis air mineral 1 botol mummy tuang buat basuh doo doo dia…hahahhahaha
mlm tu check in kat hotel boulevard midvalley…ngan 3 bilik, 1 for mak ayah adik, 1 for angah,abangngah n anak2 , i for us plus 1 untuk ida shari…huhuhu berebut nak dok hotel…
ayah pulak malam tu tak boleh tido kaki sakit sbb makan seafood banyak sgt…esoknya daddy hantar adik ke tawakal sampai kol 2 lebih baru sampai bilik semula, mummy pulak demam teruk mase tu mula ngan muntah lepas makan mcd nape ntah…sakit betul badan sengal2 semua……pas tu adik belikan panadol terus ok dan kaklang call daddy suh terun so mummy suh daddy turun belikan anak2 baju sume daddy taknak mummy perlahan2 mandikan izzach…siapkan dia, daddy mandikan ielham so kita org siap lepas kena marah ngan ayah..hahah sbb ayah ingat kita nak balik cepat dah mase tuh,….pergi l;ah turun kat metro…sebelah tu je ngan hotel..last2 carik dan dapat apa yg patuty, makan plak kat marin thai seafood, mummy tak selera dah mase tu…ngan keletah anak2 sume…
yg best nya dari story nih adik dapat stroller baru…coklat hijau…mahal lak tu rugi tul tak gi toy r us, ada sale kata member pcm lah…
oklah mummy ucap bebanyak terima kasih pada maklang sbb banyak berabis kat kami…lepas ni anak2 mummy tolong ingat pesan mummy daddy esok kalau kitaorang dah tak de tolong jaga, bela maklang korang nih, jaga dia sbb dia takada sesiapa lagi nak harap melainkan kalian lah…jaga dia jgn secebis pun korang rasa tak suka atau taknak bertanggung jawab pasda dia…ingat ye anak2 mummy…jangan jadi anak tak kenang budi, derhaka abangyung dan adik klu tak jaga maklang..itu amanat mummy!!!

sambutan raya…..
setakat nih mummy dah shopping baju abangyong,adik dapatlah 4 helai sorang, 2 helai seluar…
mummy daddy dapat new shoes je..itu pun berkat ehsan ,maklang fiza..support kita orang shopping last saturday kat metrojaya mase tu mummy demam……
baju abangyung

adik punya

daddy punya…tengok tu new perfume!!

mummy punya heheh….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s