Archive | October 2008

Protected: perasaan jadi mummy…

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Advertisements
This entry was posted on October 26, 2008, in up&down. Enter your password to view comments.

usia bumi…..


Assalamualaikum. ..

Mesti korang tkejut kan..neway, just bace dulu n evaluate it later…
Allah sahaja yang tahu kebenarannya. Bukti kebenaran Al Quran.
Fenomena ini telah disebut dalam Quran 1400 tahun dahulu dan 1999/2000 tahun gambar itu diambil oleh NASA.]

a) Mengikut hadith umat Rasulullah akan hidup selama 1500 tahun…
sekarang sudah 1439 =426 + 13 tahun hijrah…daripada ini kita ketahui kita akan bertahan dalam masa 61 tahun lagi. Jikalau ini benar, bumi akan kiamat pada tahun 2066

b) Saintis telah menjumpai sebuah planet yang lebih kecil daripada bumi yang menghala ke bumi.. Ia telah dianggarkan bahawa planet itu akan melanggar bumi pada tahun 2014. Amerika akan cuba untuk menukarkan orbitnya dengan menembaknya dengan sebuah roket…
Dan saintis juga telah menjumpai sebuah planet yang juga akan menghentam bumi… Ia dianggarkan akan melanggar bumi dalam masa 60 tahun lagi..
Dan planet ini lebih besar daripada bumi… Jikalau ini benar, dunia akan musnah pada tahun 2065….

c) Dan dikatakan kuasa Israel akan mencapai puncaknya pada tahun 2007…
Dan kuasanya akan jatuh semula dalam 14 tahun, iaitu tahun 2022, disebabkan oleh penurunan semula Nabi Isa… . Dan hadith mengatakan bahawa Nabi Isa hanya akan hidup selama 40 tahun dan dunia akan kiamat pada hari Nabi Isa wafat.. Jikalau ini benar dunia akan kiamat pada tahun 2062… Dianggarkan Bumi Akan Kiamat Antara Tahun 2062-2066 Wallahu’alam. ..

Semua ini telah dikaji… Dan yang dipercayai paling tepat ialah hadith yang mengatakan bahawa umat Rasulullah akan bertahan selama 1500 tahun…
Kita telah berada di bumi ini selama 1439 tahun… Cubalah anda kirakan sendiri…

Beribadatlah wahai umat Islam sekalian… Ini adalah antara berpuluh-puluh artikel di internet yg seperti ini. Dan jangan tunggu artikel seperti ini dikeluarkan baru kita nak buat amal. Benda ni dah diajar sejak kita kecil lagi. Kiamat pasti tiba. hanya orang yang leka dengan dunia shj yang akan rugi. berhibur tidak salah tapi jangan lupa apa yang disuruh oleh Allah.
Patuhi suruhan Allah dan tinggalkan yang mungkar. dan korang jangan risaula..aman dunia akhirat..sama- sama kita doakan kesejahteraan untuk semua umat Islam.

ya Allah selamat kah daku , dimana kah tempat ku….yaAllah ampunkan aku wahai Allah…

DADDY + IELHAM at GP sepang 2008

hmmm alhamdulillah lepas balik kg sabntu lepas jadik jugak plan daddy nak gi litar sepamng tengok moto gp, panas yaAllah macam padang jarak padang terkukur sana, letih pun ada ngan parking susah gila, tp alhamdulillah semuanya selamat nagn anak2 yg sporting gitu tp mummy tak amik gambar kat moto besar macam daddy, daddy lahh malas2 takut2 je amik gamba, tak best daddy nih,,,,ada sike2 gambar daddy ngan abangyung, dik gamba kita takde dik..huhuhu

habis dah cerita gp…nanti sambung lagi ekk, kemalasan melanda nih….heheh bye!!

raya..raya..RAYA…

dah 7 hari raya, baru lah ada mood nak post something mase raya
hmm macam2 raya tahun ini…theme kamo oren2 sefamily, tp blah mummy pakai caca marba..keke ye lah org tak berduit gitulah…..
sekitar gambau raya kami sekeluarga…

ielham belum mandi lagi mase ni nak bubbyeee daddy gi masjid..


lepas tu raya kedua kat rembau, pastu bertolak ke taiping kol 9.00 pagi sampai ke umah atieh seremban, pastu kol 11 kat umah pakngah labu, kol 12 kat higway dah, sampai tapah kol 1.30 sampai umah paklong pukul 4.oo petang terus gi open house merata-rata tp dedua teruna siap mandi semua dah ngan izzach ukuk uk..hehehhhe

habis dah cerita raya nih, malas mummy nak cerita panjang2, duit anak2 teruna dah selamat masuk tabung haji dan dah selamat tong tong bahagi dua yg abang yung tolong beli walker adik heheheh …sayang anak2 mummy….

tinggal kenangan sian bancik dah putus tunnag……………..lagi sebulan je nak lkangsung, sedih kami sekeluarga tp nak buat macamana berserah pada Allah sbb hanya DIA yg mengetahui segalanya…amin…

ayat ayat cinta…

gila best story ni, dah watch movie pun nasib at last part youtube tak sangkut..alhamdulillah…

Sinopsis Filem Ayat-Ayat Cinta Lakonan Zaskia Adya Mecca & Carissa Puteri

Filem yang berkisarkan cinta ini mengisahkan seorang mahasiswa Universiti Al-Azhar, Mesir dan beberapa kenalan wanita yang menaruh hati terhadapnya. Namun lebih daripada itu, kisah ini menjalani naik turunnya kehidupan dengan tatacara hidup sebagai seorang yang beragama Islam.

Sejak menuntut di universiti itu, Fahri bersahabat baik dengan Maria, jiran tingkat atas flat pengajiannya, merupakan seorang gadis Kristian Koptik yang mengagumi Islam namun, menaruh hati secara senyap terhadap Fahri.

Keikhlasan hati Fahri, mendorong dia dan Maria membantu Noura, seorang gadis yang sering didera oleh bapa tirinya, Bahadur. Suatu hari, Fahri telah membantu seorang gadis berpurdah yang menjadi mangsa amukan warga Mesir kerana memberi tempat duduk kepada dua warga Amerika yang hampir pitam kerana kepanasan dalam gerabak keretapi.

Fahri kagum dengan keberanian gadis berpurdah itu. Sempat berbual dan sebelum berpisah gadis itu memperkenalkan dirinya dalam bahasa Jerman ‘mein name ist Aisha’.

Suatu hari, Syaikh Ustman, guru tallaqinya bertanya sama ada dia mahu berkahwin atau tidak. Fahri bingung lalu solat istikharah. Bertemu secara taaruf, akhirnya Fahri mengakui jodohnya bersama gadis itu. Dia ialah Aisha.

Namun, perkahwinan dengan Aisha umpama derita terhadap tiga lagi gadis yang menyintainya dalam diam. Tidak cukup dengan itu, Fahri menerima dua dugaan yang paling besar dalam hidupnya.

Apakah dua dugaan yang terpaksa ditempuhi oleh Fahri?

Tags: ayat-ayat cinta, bahasa indonesia course, Carissa Puteri, how to translate, novel indonesia, sinopsis, ulasan ayat ayat cinta, Yunita Ramadhana Blog, Zaskia Adya Mecca

Rossa – Ayat-Ayat Cinta

desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku di antara cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

reff:
maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta bercerita
cintaku padamu
bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekedar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

repeat reff

ketika ku bersujud

Rossa – Ayat-Ayat Cinta

desir pasir di padang tandus
segersang pemikiran hati
terkisah ku di antara cinta yang rumit

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekadar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

reff:
maafkan bila ku tak sempurna
cinta ini tak mungkin ku cegah
ayat-ayat cinta bercerita
cintaku padamu
bila bahagia mulai menyentuh
seakan ku bisa hidup lebih lama
namun harus ku tinggalkan cinta
ketika ku bersujud

bila keyakinanku datang
kasih bukan sekedar cinta
pengorbanan cinta yang agung
ku pertaruhkan

repeat reff

ketika ku bersujud

Lirik lagu Rossa – Ayat-Ayat Cinta ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Rossa – Ayat-Ayat Cinta.

kuih, kek & pelita raya…….yahoooooooooo

done..all done, kuih mummy dah sampai semalam rm 76.00 dari atih, pastu dadday dapat banyak gak kuih raya tahun nih, ada 5-6 balang…semalam gak mummy amik kek lapis serawak aunty nadira poskan maklang beli …..ada 6 buah kek tuh, daddy kata nak amik bawak balik sg buluh siket2 tp kena mintak permission dulu huhuhuh………….

ayah sibuk suh balik dah nih, susah hati lah ngan daddy syian pulak ayah kat kampung, mak lagi, ingat nak balik lah hari nih, jap lagi kot, esok ke, ayah nak amik gaji dia kat bahau, kang anak2 lagi nak bawak jenjalan sekali susah lah…hmmm risaunya, ngan CC lagi ingat nak carik duit raya nih ha, bebudak leh tahan lah kan tp nak buat macamana mummy nih tersepit …

mummy sakit gigi nih, entah ngapa takmau elok pulak ha, sakit gigi mummy sangat2….nak packing balik raya pun belum lagi nak ke taiping lagi nak setakat nih dah asingkan mana yang nak bawak balik kg, mana nak bawak taiping….adussss sakit gigi mummy……