Archive | November 2008

happy birthday abang baby….

jika di putar kembali masa lalu, ingin saja mummy lewati saat ini ketika ini mummy sedang bertarung nyawa dan persaan untuk merubah status kepada seorang mummy…9 bulan mummy membawa abang tidak sedikit pun mummy merasa perit, malah persaan bangga dan bertuah kerana anugerah Allah kepada mummy…

harapan mummy untuk anak tersayang supaya anak memahami mummy dan membesar dgn sihat serta belajar untuk menjadi seorang anak yg soleh supaya kehidupan kita lebih terjamin dan bermakna kelak…ketahuilah wahai anak tiada seorangpun ibu didunia ini tidak menyangi zuriatnya, tiada seorang pun yg mahu melihat anaknya hancur dan mendapat kesusahan….tidak ada seorang pun yg mahu anaknya hilang dari pandangan…supaya anak mengerti maksud mummy…

mummy daddy amat mengasihi abang..ketahuilah olehmu nak, akan kami sulam 7 warna pelangi supaya ia mampu membawa kamu ke tangga kejayaan, akan kami timba 7 lautan untuk kamu layarkan bahtera hidup kamu kearah kebaikan, akan kami persembahkan 7 keajaiban jika ia menjadi taruhan dalam kemengan …berilmu..beriman dan beramal….pinta kami jauhilah segalan mungkar dan dekatkan lah dgn amalan soleh sesungguhnya ia jaminan untuk kami mendapat perlindungan di alam kemudian…

collage16

collage17

count to abangyung birthday…

hmmmm sedar2 2 tahun dah baby aku tuh..anak manja sayang mummy…
tak tahu mana nak mula tapi kehadiranya mmg buat aku gembira terhibur dan membuat aku berperasaan, bertangunggjawab dan setia…
kesedihan yang mummy tanggung sbb kenakalan bukan bermaksud mummy tak sayang, kemarahan yang mummy keluarkan bukan bermaksud mummy tak cinta tetapi abangyung adalah segalanya, segalanya bagi mummy pelengkap hidup mummy dan membuka jalan mana yg harus mummy lalui sbg seorang isteri, ibu dan anak kepada ibu mummy….
setiap saat dan detik yg berlegar diruang kehidupan mummy hanya untuk anak-anak mummy, setiap nafas, denyutan nadi mummy hanya untuk anak2 mummy, mummy tertekan dgn hidup kita skrg, mummy sedih sbb mummy tak dapat sediakan yg terbaik buat anak-anak mummy dan keluarga, mummy sedih dan dgn itu mummy mengharapkan segalanya dari anak2 mummy, segalanya dari abangyung, mummy berdoa kepada Allah supaya menjadikan abangyung sebahagian dari yg cemerlang dan berdedikasi….
abangyung jadilah anak yg baik, abang yang baik dan cucu yg terbaik..mummy mengharapkan kasih dan keluhuran abang sbg sorang anak soleh yg membantu menempatkan hidup mummy dikalangan yg diredai kelak oleh Allah s.w.t…

my everthing….

i know even though he not as perfect as i thought he suppose to be….but he complete me….
and i love him just the way he is…to tell the truth there are few times i do feel a little bit regret about having to marry early..well i m just 22..there are so many things that i want to do with my life if i were still single. its not because of marrying him makes its all impossible…

it just there are few restriction to it… …hmmm there are few times when i do cried in the middle of the nite….there are times i do feel frustrated when things doesnt go my way….
when abang being so “difficult”….there are times i really feel lonely when all the thing he did just playing his computer, do reasearh everytime he can be……. but of all the time….i did miss him when everytime he goes to works…when he go far from me….i just love when he hug me tight…all the good nite kisses…holding me tight if i feel down or sad…he just always be there for me…. he is a good husband…a great friend…a dream lover…he is everything to me….

i feel sad when he not arrond, i need him…we need him….
and i always miss him when i saw my kids eyes…ohh that are so difficult there are so down…
what should i do now? what should i tell my ielham when he start to cry and he said where is daddy…where daddy…where daddy…

so i cant imagine if he left me alone he left me with our kids….but its still happen
just we don’t know when, how n where….what can i do is still n always pray we can happy forever after n my Allah please take me first….

pict0085

:lol: cleopatra stratan….

mummy minat ni …daddy yg buat mummy ketagih dengar lagu budak nih…
perggghh best gila lah….

_2_cleopatra_stratan_flash

Lyrics to Ghita :
Hainita sta in cui
Afara soare nu-i
Nimic nu-i bun de cand
Ma gandesc la Ghita
Dar Ghita nu-i in sat
Eu m-am interesat
Imi pare ca-i plecat
Dupa granita…
Greu, tare mi-i de greu,
Vreau, da nu stiu ce vreau;
Stiu ca si tu ma placi
Spune, Ghita, ce tu taci?
Ori vina ori ti du
Ori spune da ori nu
Eu te rog nu ma-nerva
Ghita ce-i cu viata ta?

REF: Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-mi tu o fata care
Sa te iubeasca asa de tare!

Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-mi tu o fata care
Sa te iubeasca asa de tare!

Ghita, te-astept diseara la portita
Langa portita de la scoala
Vino da numa nu vini cum vii tu
De obicei cu mana goala
Cine te mai asteapta ca si mine
O seara intreaga numai pe tine.
Ghita, arata-mï tu o fata care
Sa te ïubeasca asa de tare!

Suka…

love gambar ni …sayang2 ngan daddy…

ni gambar raya oren sedunia….heheheh

daddy..seorang yg sgt aku cintai…my first love yg sebelumya aku takde pun yg special sume takat kawan gitu2 je tak lebih pun tak tau plak org2 itu yg lelebih…tak tahu macamana boleh jatuh hati kat daddy hmmm pelik da klu nak ingat2 kan hmmm mmg tak dapat nak cakap macamana..ohhhuuuhuuhuhh

daddy susah nak jangka kadang2 apa yg mummy nak daddy kata no…kadang2 gerak hati kami cam sama…mummy selalu perasan hmmm daddy nak air ni…hmmm daddy nak itu nih…hahha sama je, cuma daddy ni jenis kuat tido…sekarang ok lah semenjak dua menjak dah break ngan roc…or koc sayangnya ngan nama hextor daddy tu….sayang hextor…suka kat nama hextor sbb nengok cerita maxico tajuk hapa ntah hencem gile hero tu suka……nengok suka lagi…kan? tajuk tu penting hahahhaha..sambung pasal tido daddy leh tido siang dari kol 3 sampai 9mlm klu tak kena ganggu, selalu takut nak kejut2 dia sbb takut daddy marah…hehehe ielham penah sekali terkejut sbb daddy marah dia tp ielham bukan nk kacau dia nak carikan punting adik je..syian anak aku terkejut dia…huh!!

sekarang daddy kat work tp mungkin tengah mengah susun barang kat stor…akhir kata mummy sanggat menyanyagi dan cinta kat daddy jangan daddy tinggalkan mummy ye…

november starting….

wowwwwwwww….mohamad ielham iskandar count to 2 years old….
alhamdulillah ielham , mummy berharap abang yung jadik abang yang baik kepada adik izzach mummy sayang dedua anak2 mummy…
semalam mummy ikot daddy ke seremban tukar dvd games fifa 09 tp malam td daddy install kat pc dia pun tak bleh..haiyooo problem vcd sekarang dah le sekeping rm15 hengget kena 3 keping dah bape…peh tu tak leh install..gile betul….
pastu kami gi makan kfc, bawak budak berdua semlam abang yung makan nugget je milo pun dia taknak asyik lah sibuk ngan car free yg dapat dari pax cheaky meal tu….jap je dia behave pastu dia bosan dok kat tempat seat dia terus nak keluar pastu siap amik kfc punya coution yang deorang letak tanda untuk lantai bnasah..huhuhu anak oh anak….

sekarang ni dok mood kenduri kendara…mak lah sibuk suh anta ke sini ke sana,semalam kat senama kg mak hari ni umah mak sedara angah kat inas, johol..tp mummy tak gi kot sbb tunggu cc ramai budak arini harap2 sanggat…tp tak tahu nk masak ape, takde menda kot, kang goreng telor kicap pastu buat gulai udang ke ataupun sambal udang…abang yung ngan adik ngan mummy batuk, mlm td izzach muntah siket syian plak, entah kenapa abang yung nak mengacau je hari ni pastu menangis menangis, demam balik kot enyeh semacam letih betul, jap lagi haruus kena sumbat ubat demam ngan bagi sedas ubat bibir dia, nampak merah semacam je balik…..

adussssss hari ni gambo takde nak upload sbb pc kena pakai daddy dok sibuk main farcry…huh !!!
plan party ielham kot2 menjadi..my wishh my dear…my wish………….hehehehh

okey nanti mummy letak gambar semlam kat next post…bubbyeeee love daddy, abangyung n adik ..muahhhhhhhh….