Archive | March 2009

our Asset…

>

menda paling berharga yang kitaorang suami isteri yg pertama paling berharga…adalah anak2..mohamad ielham iskandar dan mohamad izzach izzuddyn…

ielham iskandar bin zamry

ielham iskandar bin zamry


izzach izzuddyn bin zamry

izzach izzuddyn bin zamry


kedua adalah izzach network solution..suami ku yang tercinta buat mula dari tahun 1999 sehingga sekarang masih bertahan, apa yang kami impikan semoga ia akan sentiasa kekal disini menjadi sumber pendapatan kami anak beranak…..isk isk isk…


work station...

work station...

img_0885

ketiga adalah tunggangan kami berdua….1 untuk daddy..mr lepat, 1 untuk mummy mrs blue…

img_0890

insyaAllah kami beranagan ingin memiliki rumah sendiri yang penting asalkan ia milik kamii kecik pun tak pe..janji sesuai untuk kami 4 beranak berteduh..impian paling ku harapkan agar ia menjadi kenyataan…..

Advertisements

Mummy become makLang….

maklang ke? hahhahah lawak plak…maklang kepada baby sonme (ielham kata )Muhammad Zulfakar B Abd Rahman…lahir dah kat muka bumi Allah ini ielham ngan izzach dah ada cousin belah mummy….hehehhhe harap2 u 2 tak gadoh2 ngan dia lah ye sbb dia bigg dari u 2…so jangan belagak notty hehehhe…muahhhhhh untuk anak2 mummy…

img_0944

img_0946

end of this march…

aiyoooppppppppppppp dah 31st hahahahha huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu next day april fool…klu time april fool nih mesti tingat kat member2 sekolah heboh lah april fool..aprill fool cipta lawak wennggg sesama sendiri…
ok lah dah ujung bulan ni, mula lah bz menaudit account cc, bill umah bagai esok kena tukar syiling kat kedai uncle pendekbuat tambahan bayar bil….
apa lagi..haaaaaaaaaaaaaa ada lagi cerita pasal end march nih…..

jumaat…

11.30am start drive ke tampin dari umah jemput mak ngan ayah kat hotel tampin…terus ke melaka, amik adik lala kat taman rambai jaya..sampai kat umah dia pukul 1.15pm

dari tman rambai jaya 2.30pm ke hospital melaka , jenguk wife abg long sampai kol 3.00pm melangok kat luar labour room….sampai kul 5.30pm baby takmo keluar lagi…..huhuuuuu…

5.45pm bertolak balik ke taman rambai jaya terus lalu ke pantai klebang jumpa ikan segar, sea food semua segar2 gila, benti beli untuk masak kat umah adik..

samapi umah 6.15pm terus solat dan masak mee goreng, udang goreng ngan sotong goreng tepung..makan2 sembang2 sampai magrib, mandi solat..

8.15mlm bertolak balik ke rembau.dalam perjalanan balik along call kata baby dah selamat keluar ikot tingkap..jalan tak buka2 sbb baby besau magg aiii 3.78kg….preeeeeeeeeegggg pecah rekod…baby boy ..hahha 3boy dah cucu my mak..

sabtu

11.00pagi bertolak ke melaka, singgah kat giant tampin sbb ielham tertinggal kasud, beli selipar dia dulu, on da way jalan jamm gila sampai hospital pukul 1.15tgh, tengok baby sampai pukul 3.30 ptg bertolak balik ke rembau ikot higway air keruh jalan clear izzach pulak uk uk terpaksa benti kat hentian air keruh, sebelum tu mummy request double cheez burger mcd ngan mc flurry oreo drive truth mcd air keruh…

samapi umah pukul 4.10petang mandi, solat kemas bag anak start kereta balik ke jelebu ikot seremban sbb jalan ke kuala pilah tak boleh lalu…
sampai jelebu pukul 7.30 ptg singgah pasar malam spg durian beli makanan lapar gila…..hhheehhe

ahad.
9.00 pagi bertolak balik dari jelebu, sampai senawang pukul 10.45min singgah manjaku beli ielham punya barang, dari manja 11.00 bertolak balik ke rembau jalan clear alhamdulillah tak ujan sampai umah pukul 11.30, terus siap2 iron baju kol 12.30 ke seremban taman sri pulai gi umah datuk saudara yang melangsungkan perkahwinan anak perempuan dia….sangkut kat jamm banyak kereta kat seremban hari ni, sampai sri pulai pkul 1.30 makan2, sembang2 kol 3.00 petang balik rembau, sampai umah pukul 3.35ptg jalan kureng clear…ari minggu banyak betul kereta mencelah2…aiyoooooppp letih gila….tak penah lagi gini selalunya dok kat umah ngan cc je, semput i…

the picture….
tak banyak amik pun, ada la sesiket ….kat hospital melaka

my mom n dad…i miss u all…
img_0935

img_0934

lala ngan adik…
img_0939

lala ngan member2 dia…
img_0949

habis dah gambar kat hospital…..hehehehheheeh
nak tulis lagi tp ielham dan bangun mlm kang sambung update page budak2 nih..heheheh

aku pasrah

mcm2 masalah dtg dan pergi…macam2 konflik dalam hidup…lumrah manusia kengkadang kita berada dibawah disanjung, disayangi, dihargai namun tak selamanya kan…cinta itu mampu membahagiakan dalam masa yang sama cinta mendukakan memberi kesan pada hati dan melukakan perasaan….
atas nama cinta pada keluarga, suami, anak2…mampukan ia berkekalan selamanya…biasalah bila satu satu masalah menekan perasaan jiwa jadi hambar, berduka, bersedih…mampukan kita selindungkan perasaan hitam ni selamanya….
bibit2 indah seakan sedikit demi sedikit terhakis dek luka lama yang berbekas, kadang2 berdarah kembali…walaupun begitu si pungguk tetap menunggu dan mengagungkan si bulan yang tinggi seakan sama egonya yang tidak sekalinya merendah tunduk hormat pada si pungguk, mendengar pujuk rayunya si pungguk….,menghayati puisi2 merdunya si pungguk…….
sesungguhnya 1 kebenaran perlu dicari, alasan perlu dikukuhi demi masa depan benih2 yang sudah tersemai….memohon ikhsan untuk disirami kasih sayang menadah tangan untuk dibajai semoga segala hasrat hati termakbul..namun kusedar ia bukan untukku selamanya aku pasrah yaAllah namun kau limpahkan lah sinar bahagia padanya, kasihani dia, kasihani benih2 ku, jangan lukai kami lagi……makbulkan permintaan ini wahai Allah…………………hanya kau yang mampu, hanya kau yang tahu,hanya kau yang maha mendengar….dengar lah permintaan ini wahai Allah….tuhan ku yang maha agung…

earth hour………

http://www.earthhour.org/about/my:en

vote-earth-poster

tshirt

jumpa menda ni kat pcm plus semalam dengar kat tv3….
bagus gak tapi jangan salah erti plak
hanya swith off he light je kan??
tak caya baca lah tuu….
mummy dah sign up kat gmail mummy……cubalah hari tu nanti
i nak swith off semua lampu, rumah & cc…..vote for global warming…..hehehehehheehheheh

VOTE EARTH
YOUR LIGHT SWITCH IS YOUR VOTE

This year, Earth Hour has been transformed into the world’s first global election, between Earth and global warming.

For the first time in history, people of all ages, nationalities, race and background have the opportunity to use their light switch as their vote – Switching off your lights is a vote for Earth, or leaving them on is a vote for global warming. WWF are urging the world to VOTE EARTH and reach the target of 1 billion votes, which will be presented to world leaders at the Global Climate Change Conference in Copenhagen 2009.

This meeting will determine official government policies to take action against global warming, which will replace the Kyoto Protocol. It is the chance for the people of the world to make their voice heard.

Earth Hour began in Sydney in 2007, when 2.2 million homes and businesses switched off their lights for one hour. In 2008 the message had grown into a global sustainability movement, with 50 million people switching off their lights. Global landmarks such as the Golden Gate Bridge in San Francisco, Rome’s Colosseum, the Sydney Opera House and the Coca Cola billboard in Times Square all stood in darkness.

In 2009, Earth Hour is being taken to the next level, with the goal of 1 billion people switching off their lights as part of a global vote. Unlike any election in history, it is not about what country you’re from, but instead, what planet you’re from. VOTE EARTH is a global call to action for every individual, every business, and every community. A call to stand up and take control over the future of our planet. Over 74 countries and territories have pledged their support to VOTE EARTH during Earth Hour 2009, and this number is growing everyday.

We all have a vote, and every single vote counts. Together we can take control of the future of our planet, for future generations.

VOTE EARTH by simply switching off your lights for one hour, and join the world for Earth Hour.

Saturday, March 28, 8:30-9:30pm.

ulser..awwwwwwwwww

ada menda nih kat mulut sebijik, sakitnya..nak makan apa pn kena pakai sudu alamatnya sbb pedih baru 2 hari kena , angah ada bg cream oilmen semalam ok ke tak mase pakai ok je lah…klu tak ok esok kena carik bonjela…ok mummy pakai time study2 dulu kejap je elok pakai sekali dua je bonjela nih…..nanti tak ok nak try lah…

ada search entry pasal ulser jom kita nengok apa mummy jumpa ekk…..

ULCER MULUT (ULSER AFTA)
Ulser Afta merupakan tompokan putih atau kuning dalam mulut yang mempunyai tanda kemerahan di sekelilingnya. Ulser ini mempunyai saiz yang berbeza-beza dan menyakitkan.

Apakah puncanya?

Punca sebenar ulser mulut tidak diketahui. Ia sering dikaitkan dengan :
i.Stres
ii.Perubahan hormon
iii.Jangkitan
iv.Kekurangan zat makanan
v.Alahan
vi.Rawatan radiasi
vii.Rawatan kemoterapi

Apakah masalah yang timbul berkaitan dengan ulser mulut?

Ia sering dihubungkaitkan dengan :
i.Rasa membakar di dalam mulut
ii.Kesakitan
iii.Ketidakselesaan yang berpanjangan
iv.Hilang selera makan
v.Demam

Berapa lamakah ulser mulut akan sembuh?
Kesakitan akan berkurangan dalam tempuh 3 – 4 hari tetapi ulser biasanya akan mengambil masa 10 – 14 hari untuk sembuh sepenuhnya.

Perhatian yang perlu diambil jika mengalami ulser mulut

Dapatkan pemeriksaan doktor pergigian jika ulser mulut masih berlarutan melebihi dua minggu. Pemeriksaan penting untuk menentukan tiada lesi kanser dan pra kanser mulut.
Apakah yang boleh dilakukan untuk mengurangkan rasa sakit?

Cuba petua di bawah untuk menghilangkan rasa sakit :
i.Berkumur dengan bahan kumuran antiseptik.
ii.Sapukan gel analgesik atau gel penahan sakit
iii.Kekalkan kesihatan mulut yang baik.
iv.Makan makanan yang lembut.
v.Kurangkan makanan pedas dan berempah.
vi.Minum air secukupnya.

memang sakit ngan ulser nih, pedih je, tambah2 klu bibir kering mmg banyak minum air…nak marah je rasenya sakit ulser nih tambah2 klu ada yang buat hal mmg sakit hati je bengkak lagi mulut nih…..sakitnya….

news from PTPTN

aiyoooopp 2 minggu lepas mummy dapat suart gempar..yang akaun ptptn mummy yang tak berbayar tu kena lunaskan secepat yang mungkin tension betul klu ingat2 kan tapi nak buat macamana dah memang beban dan tanggungjawab mummy, mummy yang dah guna duit tu kan so i have to be responsible on thats….

mummy sayang daddy, daddy akan bantu mummy yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mummy berharap mummy mampu membalas kejujuran dan keikhlasan daddy kepada mummy..banyak oooo, daddy kata nak settle kan je lah insyaaLLAH..mummy dah start bayar ngan duit mummy hari tu siket pastu mummy kena buat surat mohon penanguhan untuk tunggu duit daddy turun dari banker atau dari langit..hehheheh

daddy i love you so much, mummy sayang daddy thanks for everything……….muahhhh muahhhhhhhimg_0835