Archive | May 2009

terminator salvation…

hari tu hari dating2 ngan my hubby kita org pergi mbo movie kat terminal 2, ye lah sejak lala moving kat umah i ni boleh tinggal2 kan anak2 ngan dia, so mummy senang dating2 heheh…

syokk gila cerita nih, mmg puas hati lah jugak tengok, lama tak tengok movie dulu masa study kat uitm dulu macam nak muntah tiap minggu kena gi movie, tp i jarang2 pergi, pau tiket budak2 ni jek yang pergi ngan deorang punya boyfren, ye lah i takdop bf pun dulu2 heheheh

mummy daddy foya2..anak tinggal..huhuhu

290520091250

290520091248


Rated: PG-13 [See Full Rating] for intense sequences of sci-fi violence and action, and language

Genre: Science-Fiction/Fantasy

Theatrical Release:May 21, 2009 Wide

Box Office: $119,727,528

Synopsis: In the highly anticipated new installment of The Terminator film franchise, set in post-apocalyptic 2018, Christian Bale stars as John Connor, the man fated to lead the human resistance against… In the highly anticipated new installment of The Terminator film franchise, set in post-apocalyptic 2018, Christian Bale stars as John Connor, the man fated to lead the human resistance against Skynet and its army of Terminators. But the future Connor was raised to believe in is altered in part by the appearance of Marcus Wright (Sam Worthington), a stranger whose last memory is of being on death row. Connor must decide whether Marcus has been sent from the future, or rescued from the past. As Skynet prepares its final onslaught, Connor and Marcus both embark on an odyssey that takes them into the heart of Skynet’s operations, where they uncover the terrible secret behind the possible annihilation of mankind.

The film also stars Anton Yelchin as Kyle Reese, Charlotte Gainsbourg as Kate Connor, Moon Bloodgood as Blair Williams, Common as Barnes, and Jadagrace as Star. –© Warner Bros.
[Less]

Starring: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Moon Bloodgood

Starring: Christian Bale, Sam Worthington, Anton Yelchin, Moon Bloodgood, Bryce Dallas Howard, Common, Jane Alexander, Helena Bonham-Carter, Jadagrace

Director: McG

images.jpg3

images

images.jpg2

Advertisements

the sicret of ‘month’

hahah dapat info bulan kelahiran….saja letak sini nanti2 senang diingati, so sama2 kongsi….

daddy punya januari, yang betulnya pada daddy banyak gak, yang havoc sekali daddy mmg suka memerap kat umah hehheh

JANUARI

* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik. * Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik. * Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan. * Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur. * Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam. * Pandai mengambil hati orang lain. * Pendiam kecuali telah dirangsang. * Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi. * Mudah mendisiplinkan diri sendiri. * Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema. * Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya. * Cukup sayang pada kanak-kanak. * Suka duduk di rumah. * Setia pada segala-galanya. * Perlu belajar kemahiran bersosial. * Sifat cemburu yang sangat tinggi*

ni mummy punya…..

MEI

* Keras hati & degil. * Kuat semangat & bermotivasi tinggi. * Pemikiran yang tajam. * Mudah marah apabila tidak dikawal. * Pandai menarik hati & perhatian orang lain . * Perasaan yang amat mendalam. * Cantik dari segi mental & fizikal. * Tidak perlu dimotivasikan. * Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain. * Mudah dipujuk. * Bersikap sistematik (otak kiri). * Suka berangan. * Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu. * Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit. * Daya khayalan yang tinggi. * Permikiran yang tajam. * Pandai berdebat. * Fizikal yang baik. * Kelemahan sistem pernafasan. * Suka sastera, seni & muzik serta melancong. * Tidak berapa suka duduk di rumah. * Tidak boleh duduk diam. * Tidak punya ramai anak. * Rajin dan bersemangat tinggi. * Agak boros*

entah lah..heheheh bakat seni je kot, aisehh bakat ke..huhuhuhu suka manja2 mmg pun kekkekekek

MONTHLY…

tiap2 bulan kerja aku meng’audit dan menyelenggara bil bulanan umah dan cc aku
jom tengok monthly how much we spent to our billing ….
040520091169

040520091168

040520091167

tp tu tak masuk belanja umah lagi coman2 sehari rm30 klu sebulan….?? diapers ielham susu ielham, izzach lagi..petrol…seminggu rm40…….aiyopp mahu tiap bulan spnet rm1.5k gak sebenar nya, tu kira coman2 masuk belanja pasar malam, pasar tani…uwaaaa cemana nak kaya macam ni….iskkkkkk :’0

bukan apa tau, lepas ni aku kena sedar siket takmo boros2 dah..senang2 labur duit gitu je, sebulan simpan kadang2 je, kadang burss gitu je..huwaaaaaaaaaaaaaa….

hahahha my long jurnal…..

lama betul tak menjengah sini, klu ya pun tengok2 lum sempat pening2 pk pk apa nak tulis sini,skrg dah ada idea lah siket sepanjang 2minggu after my birthday…heheheh so hammpy becouse my hubby n my darling fren cherry were berebut2 nak wish hapy besday to my hari tua….awwwwwwwwwwwwwwwwwww dah 26….habuk pun tarakkkk….

memula nak cerita pasal my down days….04/05/2009….
so sad pepagi ken akeluar tinggalkan anak sbb nak attend mahkamah konon2 takut gila ketar2 lutut segala sbb kes kereta nbc 7379 yang guna under my names, yang dipunyai oleh mybrother bujang..sgt2 sedih sbb segala yang menimpa kat dia, kena saman jpj dan habis rebet tak boleh amik, rugi betul sbgg rakyat malaysia sbb hilang hak ambil rebet petrol…tebal betul muka i mase tu..aiyooopppp
last2 8.00 dah terpacak kat situ seram2 sejuk tunggu kaunter mahkamah tu buka sekali bila datang segala pegawai tu nama aku di special case kan…awwwwww memula aku macam nak temuntah dah nih, takut lah kan that was my first…namun……………………..jeng jeng jeng…………………SAMAN DITARIK SEMULA SBB BUKAN KESALAHAN OWNER..gilossssssssssssss, aku nak je sujud syukur kat situ ngan tersipu2 nya aku keluar balik semula mintak ampun kat hubby..sbb macam taubat nasuha buat ketar2 ltut bagai…hissssssssssssssss yang penting all over, aku dah sound kat along aku jangan mengada-ngada nak bikin itu ini lagi kat kete tu, tolong bg aku aman siket…..thanks to my hubby sbb tolong teman aku sampai amik cuti 2 hari..why 2????

sbb 2 hari esoknya kol 5am dah mangun buat burger as a bfast dan bekal nak ke RTM angkasapuri untuk interview PENERBIT RANCANGAN B27, BAHAGIAN AMALI….mmg tiap tahun aku kena select untuk amik ujian tp status..fail…entahlah mungkin belum rezeki aku lagi hehhehe….mg best gi sana ngan bangunan nya dah banyak pembaharuan dan aku berjumpa balik ngan member lama kat UiTM dulu of couse my colege SEROJA MEKAR BAK BUNGA…, syima, yati, zizi ramai lagi, wangg semua dah tukar status kembang macam aku gak sbb dah kawennn….heheheehhe rindu aku nak study, tapi takpe aku kena bg support kat daddy untuk dia amik couse kat ukm/upm/uum untuk couse bisness admin this year , chaiiiyokk darling u can do it…muahhhhh

ohhh ada soping2 siket hehhe sempena bulan ke’besday’an nih daddy kasik chance mummy nak soping….

baju untuk interview…..beli kat tampin baju rm65.00 kain rm 29.90…
040520091172

aik ?? terbalik yek? ngape ntah…heheeh
baju jalan2 dan basahan…beli kat jusco melaka murah2 je baju2 tu rm10 +rm15, baju ngan suar tu rm 49.90 untuk 2..

080520091214

tu jek lah, pastu beli hadiah my mom my dad sempena sebeday diaorang yg dekat2 nih..tak amik gambau plak…hehheheh

tadi lepas amik daddy aku gi ssm untuk update izach network solution punya sijil tambah nama aku sekarang perniagaan perkongsian lah, sbb nak mohon steb untuk upgraded cc bi tambah econd tu jek kot sbb mohon rm15k je klu dapat alhamdulillah lah….
to daddy thanks ye td blanja mummy kat the ciken rice shoppp yummmmmmmmyy sungguh ayam tu 1st time mummy makan, sbb daddy tak bawak,,ecewahhhh boleh kongkonon u gelak bini u cakap that was my first time td ya lahhhhhh…mummy tak sangka daddy selalu ekk makan situ ngan kengkawan daddy tu, cehhhh tak cerita pun kat bini u yang dok umah nieh…ohwwwwwwwwwww daddy belikan mummy tudung selendang kat stall parkson td rm18, nice lah 2 lagi my wish list kalau daddy baik hati nak sumbang dan belikan bini daddyy ni sandals ngan purse baru …mummy lapp daddy sgt2 lappp giler2…nanti mummy bg adiah ekk,special,just for every week, klu u larat lah…….tetiba mummy …uweekkk nak muntah masak RENDANG …..ehemmmmmmmm…u kena diet kan??..ehehheheheh :’p

happy besday to me…

1008746a1j2faq5tb

heheh i will get the power of love semangat, perjuangan hidup mesti kuteruskan…semoga ALLAH memandang aku dengan pandangan kasih sayang dan melindungi cinta-cinta aku dan menghapuskan titik noda hitam dlm hati ku….

oitttt i dah menjangkau 26..apa yang ada?? apa yang i raih sepanjang 26 hidup nih…??
wowwwwwwww takut betul kan? huwaaaa sedih jugak dah makin tua nih, almaklumlah dengan hidup masih terumbang ambing belum stabil dan pekerjaan yang belum diraih..huhuhu

hadiah besday?? tak penah pun dapat…klu dapat pun menda simple dimple mcm tak special langsung i ni…… takde apa pun?? mrzamry?? tak tahu lah dia ingat ke takk?? hehheh tak kisahlah lah jangan tersentap dgn dia buat apa , kita balik yang rugi gamaknya….i nak hadiahkan senyuman dan tido yang nyenyak malam nanti…hheheh cukuplah nak merawat minda yang berkecelaru ya amat ni…

banyak menda dlm fikiran yang menyesakan hati, this monday i will go to court untuk settle kan abanglong punya problem, dia takada sen dia kata, ye lah i know him dan paham sgt kat dia…kesian jugak kat dia ngan daniyal tu…i bantu untuk kali ni je, malas nak pikir2 lagi dah pening kepala kecewa tu biarlah hilang sendiri…

my mother dah sent sms hari lahir hehhehe lawak mak nih , tak sabau nak nunggu esok….harap2 esok menjadi titik permualaan yang paling bagus untuk mummy meneruskan kehidupan, takmo nangis dah malam2 pk masalah, hidup semua ada masalah, antara besar dan kecil, jelas dan tersembunyi, luaran dan dalaman, perasaan atau buat2 tak perasan..hhehe semoga mummy ni menjadi insan yang tabah diatas muka bumi Allah ni….klu selalu sedih2 tu, ingat je ada lagi orang yang susah payah dalam kehidupan dia….dari kita…senang je tapi amatlah payah kat dalam hati…hehhehe no mood sedihh ehhhh….cheeerrrrssssssss……