hahahha my long jurnal…..

lama betul tak menjengah sini, klu ya pun tengok2 lum sempat pening2 pk pk apa nak tulis sini,skrg dah ada idea lah siket sepanjang 2minggu after my birthday…heheheh so hammpy becouse my hubby n my darling fren cherry were berebut2 nak wish hapy besday to my hari tua….awwwwwwwwwwwwwwwwwww dah 26….habuk pun tarakkkk….

memula nak cerita pasal my down days….04/05/2009….
so sad pepagi ken akeluar tinggalkan anak sbb nak attend mahkamah konon2 takut gila ketar2 lutut segala sbb kes kereta nbc 7379 yang guna under my names, yang dipunyai oleh mybrother bujang..sgt2 sedih sbb segala yang menimpa kat dia, kena saman jpj dan habis rebet tak boleh amik, rugi betul sbgg rakyat malaysia sbb hilang hak ambil rebet petrol…tebal betul muka i mase tu..aiyooopppp
last2 8.00 dah terpacak kat situ seram2 sejuk tunggu kaunter mahkamah tu buka sekali bila datang segala pegawai tu nama aku di special case kan…awwwwww memula aku macam nak temuntah dah nih, takut lah kan that was my first…namun……………………..jeng jeng jeng…………………SAMAN DITARIK SEMULA SBB BUKAN KESALAHAN OWNER..gilossssssssssssss, aku nak je sujud syukur kat situ ngan tersipu2 nya aku keluar balik semula mintak ampun kat hubby..sbb macam taubat nasuha buat ketar2 ltut bagai…hissssssssssssssss yang penting all over, aku dah sound kat along aku jangan mengada-ngada nak bikin itu ini lagi kat kete tu, tolong bg aku aman siket…..thanks to my hubby sbb tolong teman aku sampai amik cuti 2 hari..why 2????

sbb 2 hari esoknya kol 5am dah mangun buat burger as a bfast dan bekal nak ke RTM angkasapuri untuk interview PENERBIT RANCANGAN B27, BAHAGIAN AMALI….mmg tiap tahun aku kena select untuk amik ujian tp status..fail…entahlah mungkin belum rezeki aku lagi hehhehe….mg best gi sana ngan bangunan nya dah banyak pembaharuan dan aku berjumpa balik ngan member lama kat UiTM dulu of couse my colege SEROJA MEKAR BAK BUNGA…, syima, yati, zizi ramai lagi, wangg semua dah tukar status kembang macam aku gak sbb dah kawennn….heheheehhe rindu aku nak study, tapi takpe aku kena bg support kat daddy untuk dia amik couse kat ukm/upm/uum untuk couse bisness admin this year , chaiiiyokk darling u can do it…muahhhhh

ohhh ada soping2 siket hehhe sempena bulan ke’besday’an nih daddy kasik chance mummy nak soping….

baju untuk interview…..beli kat tampin baju rm65.00 kain rm 29.90…
040520091172

aik ?? terbalik yek? ngape ntah…heheeh
baju jalan2 dan basahan…beli kat jusco melaka murah2 je baju2 tu rm10 +rm15, baju ngan suar tu rm 49.90 untuk 2..

080520091214

tu jek lah, pastu beli hadiah my mom my dad sempena sebeday diaorang yg dekat2 nih..tak amik gambau plak…hehheheh

tadi lepas amik daddy aku gi ssm untuk update izach network solution punya sijil tambah nama aku sekarang perniagaan perkongsian lah, sbb nak mohon steb untuk upgraded cc bi tambah econd tu jek kot sbb mohon rm15k je klu dapat alhamdulillah lah….
to daddy thanks ye td blanja mummy kat the ciken rice shoppp yummmmmmmmyy sungguh ayam tu 1st time mummy makan, sbb daddy tak bawak,,ecewahhhh boleh kongkonon u gelak bini u cakap that was my first time td ya lahhhhhh…mummy tak sangka daddy selalu ekk makan situ ngan kengkawan daddy tu, cehhhh tak cerita pun kat bini u yang dok umah nieh…ohwwwwwwwwwww daddy belikan mummy tudung selendang kat stall parkson td rm18, nice lah 2 lagi my wish list kalau daddy baik hati nak sumbang dan belikan bini daddyy ni sandals ngan purse baru …mummy lapp daddy sgt2 lappp giler2…nanti mummy bg adiah ekk,special,just for every week, klu u larat lah…….tetiba mummy …uweekkk nak muntah masak RENDANG …..ehemmmmmmmm…u kena diet kan??..ehehheheheh :’p

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s