end of this year….

welcomes…yaAllah habis dah 2009, kejap je rase, kejapp ke??hmmmmpppp semua plans dan ada kat kepala harap2 semuanya akan jadi kenyataan…dan mummy kena giat usaha untuk tambah pendapatan sbbnya ielham akan masuk taska…ohoooooooo yihaaa tercapai jugak hasrat nak bg dia sekolah mase 4 tahun, isnin depan pendaftaraan harap2 anak mummy akan behaved dan tak menangis nak ikut balik..yaAllah tak dapat nak dibayangkan, sbb mmglah dia tu tak pernah berenggang ngan mummy….
oleh kerana ielham dah masuk taska tinggal si kicik jek kat umah yang lasak gila2 tu, so mummy boleh buat something macam jual abc ke, nasik lemak ke ataupun plan yang ke2 tu lulus, maka mummy akan mengajar lah sementara, kkeke berangan lah woii borang pun tak hantar lagi..pigirahhhhh… lol

last punya ambition nak tanggalkan botol ngan diapers dia pun belum tercapat, and the end of days of 2009 nih mummylions nih terhegeh2 suh anak lions tu tak pakai diapers dia…omg…dia buleh pun stay kat toilet for 2mins nak lepaskan batu dlm perut dia, buleh pun, jap lagi nak kena tengok nih sbb dia tengah syokk mimpi tu kang bangun menangis tak pasal basah tilam… 🙂
.
all workship plan ngan jabatan belia tu pun dan generally close sbb next year kementerian pun tak de sumber lebih, dgn skim perantis giat MARA nih pun dah 3 bulan jalan tapi still tak dapat apa-apa,
mummy tunggu sbbb next january my hubby birthday..klu lh dapat bg something kat dia, alangkah bestnya…banyak betul angan2…. :p, mmg semua barang hubby tak berganti pun, walaupun duit hari tu ber k k dalam poket, hmmmpppp nyesal dan nyesal tak guna, bukan buleh reverse balik semuala..klu lah mummy ada kuasa….?? 😦

next januari mummy agak takut siket sebab persekolahan dah bermula, takut income cc jadik kureng dari sekarang….walaupun rezeki tu di tangan Allah mummy takut jugak..alahaiiiii macam2 nak kena settle nih..pening gak kepala…..sekarang pun ala-ala suam suam kuku jek ni, ye lah mummy tak harap sgt lah sbb cc pun dah banyak kat kawasan mana2 pun sekarang, lagi murah dari kami punya rm2 perjam ok!!!…bolehlah buat kat pekan …hmmmppppp janganlah berputus asa kita nak mencari rezeki…untuk anak dan keluarga…:(

next..plan untuk rumah hari tu ingatkan menjadi tapi rezeki belum ada ni pun macam2 problem lagi ngan bizness nyorok2 kami nih..takpelah mummy faham keadaan belum sesuai lagi…lagipun nak pindah nih bukan senang, office dan lubuk kitaorg kat sini nak pindah tempat lain, sekarang pun kat cc je dari pagi sampai hubby balik rest for magrib hubby plak sambung sampai kol 3am, klu 3am nak balik tempat lain haru gak, kang dia tido umah mak, i plak tertunggu-tunggu dia balik…uwaaaaaaaaaaa tidaklah……

the plan for having newborn baby..oh no, belum lagi lantak lah semua nak sounds belum mahu lagi takat nih, sbb nya, hanya diri sendiri dan hubby yang tahu sebabnya, saya amatlah mahu beranak ramai tapi keadaan belum sesuai lagi…mmg rugi beranak siket ni, esok dah tua2 baru tahu sakitnya menanggung rindu bila pandang kiri kanan izzach ngan ielham entah ke mana kehidupan dia, nak ke dia balik jenguk mummy daddy nih nak nak dah ada wife..oohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh cemana nih?? sabar je lah Allah dah tetapkan dah nasib kita nih cuma pandai2 kaki nak memilih langakah kanan ke kiri…hmmppp 😦

next my plan nak kuruskan balik badan yang menembam macam pokok bunga dapat baja banyak nih, heheheh berat pun hampir56kg ko….amik hubby pun kata mummy tembammm…hhhehe malu jek, cemana nak kurus hari2 masak makan nak2 lak anak2 teruna tu hantu cheeze…sampai ielham skrg dah mummy catu roti cheeze dia, klu tak tu hari2 mahu sandwish buh cheeze gara2 iklan kat tv ielam pun menguak-nguak mintak nak roti ngan chezze…tapi sgt suka sbb dia mmg mkan dgn licin, takut mummy sok sok u nak lari pun tak buleh hammm….hehehhe lagi 1 sata kena ubatkan mata saya nih jadik nampak semula macam dulu ni nak tulis ni nak baca kat pc pun tertelek2, pasal tu nampak banyak taip salah nih dok preview banyak kali cari erorr…

dah klah habis lah bebel untuk dii sendri, happy birthday for my blog, i love u, i hope i can hugs and touch u till end of my life, skrg takdak nak nyorok diary bawah tilam lagi dah macam dulu2….hehheheh …ada mase saya aklan menulis lagi, jumpa lagi dia tahun yang baru,maafkan saya sahabat2 semua andainya apa yang tertulis disini terdapat kata-kata yang kurang menyenagkan bg sahabat saya semua, walaupun tak ramai yang tahu blog nih, namun saya tetap menghargai penyinggahan kalian kat blog saya yang tak pro lansung nih…hehhehe 🙂

note untuk hubby ku…. abangku tersayang……mummy menangisihi abang apa adanya, harap semua impioan kita akan jadik kenyataan dah kena tutup segala zaman 2009 nih yang baik kita jadikan ikhtibar mana yang buruk kita jadikan dia pengajaran dalam hidup kita nih, klu mummy merajuk tu harap2 diampunkanlah yek, sesekali pujuk lah mummy yang busyuik nih..kkekekeke, i love u muahhh muahhh muahhhhhh muaaahhhhh muahhhhhhhhhh darap sejuta lionn lionn…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s